HRVATI SE PLAŠE SRBIJE! Vicešampion planete strepi od susreta sa izabranicima Mladena Krstajića
Foto: Starsport©, Reuters

LIGA NACIJA

HRVATI SE PLAŠE SRBIJE! Vicešampion planete strepi od susreta sa izabranicima Mladena Krstajića

Fudbal -

Orlovi kao pobednici grupe igraće u sledećem ciklusu Lige nacija, na jesen 2020. godine, u Diviziji B. Takođe, obezbedili su sebi alternativni put ka Evropskom prvenstvu 2020, ukoliko sledeće godine ne budu uspešni u redovnim kvalifikacijama.

Srbija je takmičenje u Grupi 4 završila sa 14 bodova, dok je Litvanija bez bodova.

Ono što sve zanima svakako jeste šta nas očekuje u višem rangu takmičenja.

Na iznenađenje mnogih, u Diviziji B će se od sledeće runde naći reprezentacije Nemačke i Hrvatske, bivši šampion sveta i aktuelni vicešampion planete.

Podsetimo, Hrvati do poslednjih pet minutu na Vembliju bili u Diviziji A, ali onda je Kejn golom doneo pobedu Englezima i "Kockaste" poslao u niži rang takmičenja.

HRVATI STREPE

Srbija i Hrvatska bi tako mogle da budu u istoj grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a komšije su se unapred uplašile tog susreta.

Tako neki hrvatski portali kažu da bi bila prava grupa smrti za "kockaste" ako bi iz trećeg šešira izvukli Srbiju. Isti sajt smatra da su "orlovi" jedina selekcija iz treće grupe timova od koje bi trebalo da strepi aktuelni viceprvak sveta.

- Neki od težih protivnika iz druge grupe "vatrenima" bi mogli da budu Danci, Šveđani, Rusi i Poljaci ili Nemci, dok se u trećoj ističe reprezentacija Srbije. Tako bi potencijalno najteža moguća grupa mogla da bude: Hrvatska, Nemačka, Srbija, Grčka, Makedonija, Letonija - pišu hrvatski portali.

Ali u nešoj grupi tu će biti još nekoliko velikih imena.

Pre svega, tu je Rusija koja je mnoge iznenadila svojim partijama na poslednjem Mundijalu gde je kao domaćin eliminisala favorizovanu Španiju.

U Diviziji B će od sledeće runde biti i Island koji je eliminisan iz najvišeg ranga takmičenja, a svi ih pamtimo po drobrim partijama na poslednjem Evropskom prvenstvu gde su stigli do Top 8 faze ovog takmičenja.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track