SIPAO KOMPLIMENTE

ZVEZDAŠI BUDITE PONOSNI, VAŠ STADION JE ARENA ZA GLADIJATORE: Gazda Napolija nahvalio Crvenu zvezdu i apostrofirao njen stadion (KURIR TV)

Fudbal -

Predsednik Napolija De Laurentis obećao da će Napoli pokušati da pobedi Liverpul kako bi crveno-beli u slučaju trijumfa nad PSŽ prošli u Ligu Evrope

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis rekao je srpskim novinarima da se nada da će njegov klub i Crvena zvezda za dve nedelje ostvariti povoljne rezultate i prezimiti u Evropi. Isto tako, pohvalio je trenera Vladana Milojevića apostrofirajući da je od Crvene zvezde napravio moćan tim, a popularnu Marakanu je nazvao arenom za gladijatore.

Da bi se desio scenario koji priželjkuje Aurelio de Laurentis potrebno je da Napoli pobedi Liverpul na Enfildu, a Crvena zvezda kod kuće savlada PSŽ.

- Crvena zvezda je veliki tim! Nadam se da će odigrati dobro protiv PSŽ u sledećem kolu i da će nam pomoći da budemo prvi u grupi - rekao je De Laurentis, a na konstataciju srpskih novinara da li će Napoli pokušati isto u Liverpulu je kazao:

- Biće teško, ali nadam se.

Prvi čovek Napolija na dan utakmice uzvratio je gostoprimstvo čelnicima Zvezde izvevši ih na večeru u Napulj. Posle utakmice priznao je da mu se sviđa igra Crvene zvezde.

- Crvena zvezda ima nekoliko sjajnih fudbalera, ali pre svega oni su tim. Posebno bih izdvojio trenera. Dobar je! On je taj koji pravi ekipu. Došli su u Napoli sa znatno izmenjenim sastavom od onoga koji je igra protiv nas u Beogradu. I opet je uspeo da izvuče maksimum iz svog tima.

Potom je De Laurentis pokušao da poredi obe utakmice između Napolija i Crvene zvezde.

- Nismo igrali dobro u Beogradu. Opet, stadion Crvene zvezde je neverovatan. To je prava arena za gladijatore! Tako da me i ne čudi što se igrači tamo uplaše. Crvena zvezda igra dobro i nijedan tim ne može sa sigurnošću da kaže da će pobediti u Beogradu.

Poznati filmski producent potom je evocirao svoje uspomene na Beograd i Srbiju.

- Beograd ima prostora za biznis u filmskoj industriji. Sećam se, kada sam bio dete, kada sam imao sedam godina, bila je velika saradnja između Jugoslavije i Italije u filmskoj produkciji. Moja porodica je dosta radila u vašoj zemlji. Moj prvi film sam radio sa 19 godina i njega sam uradio u Jugoslaviji. Tada sam bio asistent, asisenta, asistentu (smeh) - nasmejao je sve Aurelio de Laurentis.

Ambijent na stadionu

Marakana je čudo!

Aurelio de Laurentis na zanimljivo pitanje, gde mu je bolja fudbalska atmosfera, u Napulju ili Beogradu, nije imao konkretan odgovor:

- Što se tiče ambijenta na oba stadiona... Hm, hm, hm... Ne znam, to je stvarno teško pitanje.

Posle insistiranja novinara i tvrdnji da je u Beogradu bolje, De Laurentis je kazao:

- Možda je stvarno tako!

Srpski film

Kusturica je odličan

Na pitanje koji mu je omiljeni srpski ili jugoslovenski film nije mogao da da određen odgovor:

- Uh... Kasno je sada. Mnogo je sati. Treba dobro razmisliti, pa se setiti. Ima ih nekoliko - zastao je De Laurentis, a onda posle nekoliko minuta, kada se većina srpskih novinara razišla, nekolicini je rekao:

- Odličan reditelj je Kusturica. On je Srbin, ako se ne varam.

kurir.rs / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track