CRVENO-BELA KRV: Humanitarna akcija na Marakani i u petak! Zvezda zove Delije da pomognu
Foto: FK Crvena zvezda

OD 10 Do 18 SATI

CRVENO-BELA KRV: Humanitarna akcija na Marakani i u petak! Zvezda zove Delije da pomognu

Fudbal -

U Medija centru stadiona "Rajko Mitić" okončan je prvi od dva predviđena dana za dobrovoljno davanje krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Veliki broj ljudi i ovom prilikom se odazvao, pa je prikupljeno 160 jedinica u 15. akciji "Crveno-bela krv".

Tako je nastavljena uspešna humanitarna tradicija, a zalihe krvi su uvek preko potrebne.

Akcija će biti nastavljena i u petak, od 10 do 18 časova, isto u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", gde će svi zvezdaši imati priliku da još jednom pokažu veliku srce i pomognu onima kojima je najpotrebnije.

Takođe, i drugog dana akcije će svi koji daju krv dobiti vaučer koji će kasnije zameniti za ulaznicu za večiti derbi u prolećnom delu sezone koji će biti odigran na Marakani.

"Akcija 'Crveno-bela krv' u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i sada", kaže se u saopštenju Zvezde. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track