RASPLET U LIGI EVROPE: Golčina Gaćinovića, strelac i Prijović! Srpski Videoton remizirao sa Čelsijem, ali ispao
Foto: EPA/Tibor Illyes

SVE MANJE NEPOZNATIH

RASPLET U LIGI EVROPE: Golčina Gaćinovića, strelac i Prijović! Srpski Videoton remizirao sa Čelsijem, ali ispao

Fudbal -

Fudbaleri Viljareala, Rapida, Genka, Malmea, Sevilje, Krasnodara, Rena i BATE Borisova obezbedili su danas plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope posle mečeva poslednjeg kola grupne faze.

U Grupi G Viljareal je kao domaćin savladao moskovski Spartak 2:0, dok je Rapid u Beču bio bolji od Rendžersa 1:0, pa su te dve ekipe zauzela prva dva mesta sa po deset bodova, s tim da je španski predstavnik takmičenje završio kao prvi.

U Grupi H je sve bilo jasno i pre današnjih duela, u kojima je Ajntraht trijumfovao protiv Lacija u Rimu (2:1), uz fantastičan gol Mijata Gaćinovića, dok je Apolon slavio u Marseju 3:1. Ajntraht je zauzeo prvo mesto sa maksimalnih učinkom (18 bodova), a dalje je prošao i Lacio (devet bodova).

Genk je opravdao ulogu favorita protiv Sarpsborga 4:0, dok je Malme iznenadio Bešiktaš u Istanbulu 1:0, pa takmičenje na proleće nastavljaju Belgijanci (11 bodova) i Šveđani (devet).

Uzbudljivo je bilo i u Grupi J u kojoj se Sevilja domogla vrha pobedom nad Krasnodarom (3:0), koji je takođe prošao dalje, s obzirom na to da Standard nije uspeo da pobedi odavno otpisani Akhisar u Turskoj (0:0).

Dinamo iz Kijeva je u Grupi K odavno obezbedio pol-poziciju, pa ga današnji poraz od Jabloneca nije zaboleo (0:1), a dalje ide i Ren, jer je u direktnom okršaju bio bolji od Astane (2:0) i preskočio je na tabeli.

MOL Vidi (bivši Videoton), tim trenera Marka Nikolića, sa Markom Šćepovićem u sastavu, odigrao je kao domaćin 2:2 sa Čelsijem, ali mu to nije bilo dovoljno za drugo mesto, koje je zauzeo BATE.

Ekipa iz Borisova je pobedila PAOK u Solunu (3:1), a jedini gol za poraženi sastav dao je Aleksandar Prijović.

Na kraju, u Grupi L: Čelsi 16, BATE 9, MOL Vidi 7, PAOK 3.

Svi učesnici šesnaestine finala biće poznati posle utakmice koje su počele u 21.00.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track