ZVEZDA JE PORODICA: Novogodišnji koktel crveno-belih veterana
Foto: FK Crvena zvezda

TRADICIJA

ZVEZDA JE PORODICA: Novogodišnji koktel crveno-belih veterana

Fudbal -

I ove godine sekcija veterana Crvene zvezde organizovala je tradicionalno novogodišnje druženje koje je imalo humanitarni karakter.

Već se zna da se pred kraj godine u prostorijama veterana održava lepo druženje. Praznično vreme najstariji članovi Zvezdine porodice koriste kako bi se okupili, sumirali utiske iz godine na izmaku i napravili planove za nove pobede.

Ono što daje posebnu draž druženju jeste njegov humanitarni karakter. I ove godine veterani su okupili porodice svojih preminulih članova, i na taj način još jednom pokazali da se staraju o njima, da su u svakom trenutku spremni da pomognu, kao i to da Zvezdini fudbaleri nikada ne mogu biti zaboravljeni.

Supruge Zvezdinih preminulih igrača vrlo rado su se i ove godine odazivale pozivu. Pomoć im, naravno, mnogo znači, ali kako ističu najvrednije im je vreme provedeno sa našim nekadašnjim fudbalerima, prepričavanje doživljaja iz mladosti i oživljavanje sećanja na one koji su bili veliki deo Crvene zvezde i koji su ostavili dubok trag u njenoj bogatoj istoriji.

Koktel je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na one koji su nas napustili u 2018. godini - Dušan Staja Nikolić, Nenad Mitić i Božidar Cerović, i supruge naših bivših fudbalera Vera Milić, Dara Kašanin i Berislava Krivokuća.

Predsednik veterana Aleksandar Marković istakao je da je srećan i ponosan što su se i ove godine okupili.

- Drago mi je da smo ponovo zajedno i da se družimo. Ovo je lep način da se okupimo i da učinimo da se lepo osećate. Želimo da vam pokažemo da u svakom trenutku imate nekog ko stoji iza vas, a to smo mi u Crvenoj zvezdi. Drago mi je da se prijatno osećate na našem stadionu i da, kada god vam pomoć treba, znate da možete da dođete da se obratite nama – poručio je Marković.

Novogodišnjem koktelu prisustvovao je i predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

- Zvezda je porodica, mi ovde imamo dužnost da brinemo o svakom čoveku koji je dao doprinos i radio u Zvezdi, kao i o njegovoj porodici. Ovo je susret koji uvek obnovi sećanja na ljude koji više nisu sa nama, a koji su deo Zvezde. Takođe, ovo je i podsećanje za mlade da će Zvezda uvek biti uz one koji su bili deo nje i koji joj trajno pripadaju. Velika je čast biti predsednik ovakvog kluba. Mi tradicijom od preko 72 godine pokazujemo da se fudbal kao delatnost bavi i ovim pitanjima – poručio je Mijailović.

Naravno, i ovog puta tu su bila i velika imena našeg kluba poput Vladice Popovića, Vladimira Petrovića Pižona, Miloša Šestića, Zdravka Borovnice i mnogih drugih.

Suprugama kojima je pomoć potrebna sekcija veterana dodeljuje i novčanu pomoć i trudi se da im pokaže da na naš klub mogu u svakom trenutku da računaju.

Druženje je završeno uz želju da, nakon ove fantastične godine, naredna bude još uspešnija i da Crvena zvezda nastavi da niže uspehe.

(FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track