ODGOVORNO POSLOVANJE: Crvena zvezda dala 6.000.000 evra na stare dugove!
Foto: Zorana Jevtić

omča oko vrata

ODGOVORNO POSLOVANJE: Crvena zvezda dala 6.000.000 evra na stare dugove!

Fudbal -

Klub iz Ljutice Bogdana zatvorio kredit kod Banke Poštanska štedionica i isplatio bivše članove ranijih uprava Dena Tanu i Dragija Mićovića

Crvena zvezda je čak 6.000.0000 evra zarađenih u Ligi šampiona i na transferima fudbalera prošlog leta iskoristila za vraćanje starih dugova, saznaje Kurir. U prethodnih godinu dana crveno-beli su zaradili oko 50 miliona evra, otkrio je pred Novu godinu generalni direktor Zvezdan Terzić.

Priličan deo novca morao je da ode na dugove, a isplaćene su banke, kompanije i privatni poverioci. Najveći deo para klub iz Ljutice Bogdana morao je da izdvoji na konačno zatvaranje kredita kod Banke Poštanska štedionica. Reč je u dugu nastalom pre osam godina, u predsedničkoj eri Vladana Lukića. Crvena zvezda je prošle godine isplatila blizu 3.500.000 miliona evra banci Poštanska štedionica.

Isto tako, klub je isplatio i bivše čelnike kluba. Tako je namiren i nekadašnji predsednik Dobrivoje Tanasijević, odnosno Dan Tana, koji je poslednjih meseci čest gost na Marakani. Njemu je isplaćeno tačno 533.000 evra, dok je Tana odranije oprostio 100.000 evra, odnosno, taj novac je p onjegovoj želji investiran u razvoj Omladinske škole.

Novac je dobio i Dragi Mićović, nekadašnji funkcioner kluba i član Upravnog odbora u vreme vladavine Dragana Stojkovića Piksija.

Prema recima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića ukupan dug u ovom trenutku iznosi oko 12 miliona evra. Na Marakani će u narednom periodu pokušati da reše potraživanja "Agro Banke". Reč je o iznosu od 6,8 miliona evra. Pomenuta suma trenutno predstavlja veliki problem za poslovanje kluba.

Slovak na prozivci

Jirka ide na pozajmicu

Fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka trebalo bi posle Božića da se pojavi na prozivci crveno-belih. Međutim, još nije izvesno hoće li on ostati na Marakani, ili će biti poslat na pozajmicu. Crvena zvezda je letos kupila Erika Jirku od Spartaka iz Trnave za 750.000 evra. Status reprezentativca Slovačke biće rešen uskoro. - Moguće je da će Crvena zvezda Jirku ponovo poslati na pozajmicu. Ali, na našu žalost, to neće biti Spartak iz Trnave - otkrio je sportski direktor Spartaka Marijan Černi.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track