SPEKTAKL U MANČESTERU: Građani u ludom derbiju pobedili Liverpul i zakuvali borbu za titulu (VIDEO)
Foto: AP

PREMIJER LIGA

SPEKTAKL U MANČESTERU: Građani u ludom derbiju pobedili Liverpul i zakuvali borbu za titulu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Liverpul 2:1 (1:0) na svom "Etihadu" u derbiju 21. kola Premijer lige.

Crveni su ostali prvi na tabeli sa 54 boda, ali je sada Siti prišao na četiri koraka.

Možda okršaj u Mančesteru nije bio tako lep za gledanje, što se uvek očekuje od ta dva fantastična tima, ali očigledno je da je pritisak, koji je naročito bio jak na pleća domaćih fudbalera, značajno uticao na to. Jer, da je Siti izgubio, Liverpul bi mu pobegao na deset bodova...

Tim Pepa Gvardiole je poveo golom Serhija Aguera u 40. minutu, izjednačio je Roberto Firmino u 64, a samo osam minuta kasnije Liroj Sane je postavio konačan rezultat 2:1.

Nije bilo mnogo šansi, osim kod golova, ali najbolju priliku su imali gosti kod rezultata 0:0. Odigrali su fantastičnu akciju, na kraju je Salah idealno proigrao Manea, koji je izašao pred golmana Edersona, šutirao pored njega i kada su navijači Liverpula već počeli da slave vođstvo, lopta je završila na stativi.

I to nije bilo sve...

Stouns je, želeći da ispuca loptu, pogodio Edersona, ona je krenula ka golu, a defanzivac domaćina je uspeo da je spreči da celim obimom pređe gol-liniju bukvalno za 1,2 centimetra, što je kasnije pokazala "gol tehnologija".

Crveni su za taj promašaj kažnjeni u 40. minutu.

Aguero se iskrao Lovrenu, primio centaršut Bernarda Silve i gotovo iz "mrtvog ugla" šutirao snažno "kroz" golmana Alisona Bekera - 1:0.

Firminu nije bilo teško da u 64. minutu donese izjednačenje. Aleksander-Arnold je sjajnim centaršutem na "drugoj stativi" pogodio Robertsona, koji je spustio loptu do usamljenog Brazilca, a njemu je ostalo samo da se pokloni pred praznim golom - 1:1.

Međutim, radost gostiju je kratko trajala jer je u 72. minutu sevnula kontra domaćina, Sterling je proigrao Sanea, a Nemac šutirao milimetarski precizno - lopta se od stative odbila u mrežu za konačnih 2:1.

Ekipi Jirgena Klopa ovo je prvi poraz u Premijer ligi ove sezone.

U Engleskoj se za vikend igraju utakmice FA kupa, u kome Siti dočekuje nižerazredni Roteram, dok Liverpul gostuje Vulvsu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track