LEKARI SU HTELI DA MU ODSEKU NOGU! IMAO JE ČAK 10 OPERACIJA I ŽIVOT MU JE BIO UGROŽEN... Preživeo je najgoru moru i vratio se u velikom stilu! Tom istom nogom postigao je uništio je moćni Real! (FOTO)
Foto: Tviter/Profimedia

HEROJ GODINE

LEKARI SU HTELI DA MU ODSEKU NOGU! IMAO JE ČAK 10 OPERACIJA I ŽIVOT MU JE BIO UGROŽEN... Preživeo je najgoru moru i vratio se u velikom stilu! Tom istom nogom postigao je uništio je moćni Real! (FOTO)

Fudbal -

Godina je tek počela, a mi već imamo njenog heroja... Njegovo ime je Santi Kazorla!

Sjajni vezista Viljareala postigao je dva gola protiv Real Madrida i tako doneo bod svom klubu (2:2).

Deset operacija tokom kojih je ostao bez osam centimetara tetive... Velika opasnost od amputacije noge. 636 dana van terena. Lekari su govorili da treba da bude srećan što može da hoda.... Međutim, on nije želeo da odustane.

Naporno je radio i vratio se u velikom stilu!

Španski fudbaler je poslednju utakmicu odigrao još u oktobru 2016. godine. Igrao je za Arsenal protiv Ludogoreca u Ligi šampiona, a od tada je čak deset puta operisao Ahilovu tetivu.

foto: Printskrin Twitter

"Često se pitam da li vredi nastaviti borbu za povratak fudbalu i postoje periodu kada mi dođe da odustanem, ali se i dalje nadam da ću se vratiti na nivo pre povrede", izjavio je Kazorla pre samo godinu dana.

Kada se stravična povreda dogodila engleski lekari su otpisali bivšeg reprezentativca Španije.

"Jedan doktor mi je rekao da bi trebalo da budem presrećan ukoliko posle ove povrede budem mogao da izađem u park i da se poigram sa sinom", rekao je jednom prilikom Kazorla za španske medije.

Naime, naizgled rutinska operacija se iskomplikovala. Došlo je do infekcije, zatim gangrene, pa je Kazorli u jednom momentu čak i život bio ugrožen, zbog čega su lekari razmatrali da mu amputiraju nogu.

Na njegovu sreću, sve se dobro završilo. Napornim radom, celodnevnim vežbama i naporima lekara, Kazorla se izvukao.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track