REDSI PRETRPELI PRVI PORAZ U PREMIJER LIGI Klop: Nismo imali sreće, Kompani je zaslužio isključenje
Foto: Beta/Branislav Božić

BORBA ZA TITULU I DALJE OTVORENA

REDSI PRETRPELI PRVI PORAZ U PREMIJER LIGI Klop: Nismo imali sreće, Kompani je zaslužio isključenje

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa nije imala sreće u derbiju Premijer lige protiv Mančester sitija i ocenio da je kapiten aktuelnog šampiona Vensan Kompani trebalo da bude isključen zbog oštrog starta u prvom poluvremenu.

Liverpul je sinoć u Mančesteru izgubio od Sitija sa 1:2 i pretrpeo prvi poraz u Premijer ligi ove sezone. Siti je smanjio zaostatak na četiri boda, pa je borba za titulu i dalje otvorena.

Klop je rekao da njegova ekipa nije igrala najbolje što može, ali i da nije imala sreće, kada je Sadio Mane pogodio stativu, ali i kada je nedugo zatim Džon Stons izbacio loptu sa gol linije u velikoj gužvi pred golom Mančester sitija.

"Naša očekivanja bila su visoka. Možemo da igramo bolje. Morate da se prilagodite utakmici, ne možeš uvek da dominiraš. Nismo imali sreće u završnicama napada, za razliku od Sitija", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Liverpul je prekinuo niz utakmica bez poraza i neće ponoviti uspeh Arsenala, koji je 2004. godine završio prvenstvo neporažen.

Trener Liverpula misli da je kapiten Sitija Vensan Kompani trebalo da dobije crveni karton posle oštrog starta na Mohamedu Salahu u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0.

"Zaista volim Vensana Kompanija, ali kako to nije bilo za crveni karton? On je bio poslednji čovek u odbrani, a da je udario Moa jače, završio bi sezonu", naveo je Klop.

Kompani se nije složio sa ocenom trenera Liverpula.

"Ja mislim da je start bio sjajan, zar nije? Uzeo sam loptu, malo sam zakačio i igrača, ali nije bilo opasno. Nisam pokušao da ga povredim. Bilo je ili takav start ili da ga pustim da prodje do gola", naveo je Kompani.

Posle 21 utakmice u Premijer ligi Liverpul je prvi na tabeli sa 54 boda, a Siti je drugi sa 50 bodova.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track