Najnovije vesti

BATA FORSIRA KLINCE: Deca vade Partizan iz krize!
Foto: Starsport©

PAMETNO

BATA FORSIRA KLINCE: Deca vade Partizan iz krize!

Fudbal

Petorica nadarenih fudbalera poniklih u omladinskoj školi Strahinja Jovanović, Filip Stevanović, Strahinja Bošnjak, Bojan Balaž i Strahinja Pavlović kucaju na vrata prvog tima crno-belih.

Aktuelni zimski prelazni rok kao retko kad u poslednjoj deceniji pokazuje staru istinu Partizana - UEFA je bila i ostala najveći sponzor kluba. Ispadanjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Bešiktaša crno-beli su ostali bez značajnog izvora finansiranja, a kako je i prodaja igrača u direktnoj vezi s rezultatima na međunarodnoj sceni, para za pojačanja sada nema.

 

 

foto: FSS

Treneru Zoranu Bati Mirkoviću ne preostaje ništa drugo nego da u omladinskoj školi traži novu energiju za prolećni deo sezone, pa se tako već zna da će se najmanje trojica igrača iz generacija 2001/02. pridružiti ekipi za pripreme u Turskoj. U pitanju su Filip Stevanović, koji je jesenas debitovao, kao i dvojica štopera Strahinja Pavlović i Bojan Balaž.

 

Moguće je da pored ove trojke mesto na širem spisku pronađu i još dvojica Strahinja: Bošnjak i Jovanović. Obojica su jesen proveli na pozajmici u Zemunu, odnosno Proleteru, ali su povučeni iz tih ekipa sa obrazloženjem da će im se tražiti druga sredina za nastavak kaljenja u seniorskom fudbalu.

 

foto: Starsport©

 

Šansi se nada i Jovan Kokir, koga su pojedini mediji dovodili u vezu sa Crvenom zvezdom, ali zasad nema konkretnih naznaka da će se takav transfer dogoditi tokom januara.

 

 

Novac najveći problem

 

Ako problemi u funkcionisanju kluba ostanu na ovom nivou, Partizan će nastaviti da životari. Crno-beli će s postojećim igračkim kadrom završiti ovu sezonu, a onda će pokušati da je što pre zaborave. Muke će, međutim, nastati ukoliko ne bude novca za servisiranje redovnih obaveza i dugova za koje se interesuje UEFA u procesu licenciranja. Takav rasplet mogao bi da ugrozi egzistenciju kluba, ali do redovnog prolećnog monitoringa u martu ostalo je dovoljno vremena za rešavanje gorućih pitanja.


Strahinja Jovanović
Godište: 1999.
Pozicija: krilo
Visina: 176 cm
Jača strana: desna noga

 

Strahinja Bošnjak
Godište: 1999.
Pozicija: štoper
Visina: 182 cm
Jača strana: leva noga

 

foto: partizan.rs

 

Filip Stevanović
Godište: 2002.
Pozicija: krilo - napadač
Visina: 180 cm
Jača strana: desna noga

 

Strahinja Pavlović
Godište: 2001.
Pozicija: štoper
Visina: 194 cm
Jača strana: leva noga

 

Bojan Balaž
Godište: 2001.
Pozicija: štoper - bek
Visina: 183 cm
Jača strana: desna noga

 

 

Kurir sport

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...