EKSPERT ZA PREMIJER LIGU: Jokan uskoro postaje šerif od Notingema!
Foto: Reuters

srbin znao posao

EKSPERT ZA PREMIJER LIGU: Jokan uskoro postaje šerif od Notingema!

Fudbal -

Dvostruki šampion Evrope želi povratak u elitni rang, a ne mestu menadžera tima vidi srpskog fudbalskog stručnjaka Slavišu Jokanovića

Slaviša Jokanović prvi je pik uprave Notingem Foresta! Gazda "šumara" Evangelos Marinakis smatra da bi srpski trener sigurno uveo ekipu iz Čempionšipa u Premijer ligu, jer mu je to polazilo za rukom sa Votfordom i Fulamom.

Notingem Forest otpustio je Španca Aitora Karanku u petak, a prema pisanju britanskih medija Slaviša Jokanović (50) bi uskoro trebalo da se pojavi na stadionu "Siti graund" i raširi crveni šal. Srbin se bolje kotira od ostalih kandidata kao što su Leonardo Žardim, Geri Rovet, Karlos Karvaljal i Martin O'Nil.

foto: instagram

Slaviša Jokanović je bez posla od polovine novembra prošle godine, pošto je zbog loših rezultata dobio otkaz u Fulamu, iako su navijači bili protiv te odluke uprave kluba. Otada je bio želja Redinga i Stouka, ali je odbio obe ponude. Sada je Jokanović na iskušenju, jer je Notingem Forest stvarno veliko ime. Srpski stručnjak i dalje prima obeštećenje od Fulama, pa će Notingem morati da mu dostavi ponudu koja bi ga zadovoljila. U Fulamu Slaviša Jokanović imao je milionsku godišnju platu.

Pet pobeda zaredom ima Junajted sa Solskjerom, ali ga danas u 17.30 čeka gostovanje odličnom Totenhemu. Sjajan fudbal nas čeka, kvota na keca je 2,20, na iks 3,45, na dvojku 3,25, a na 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Mančester Junajted.

Notingem Forest je dvostruki šampion Evrope iz 1979. i 1980. godine. Ambicija "šumara" je da se plasiraju u Premijer ligu kroz plej-of. Trenutno su prvi ispod crte sa četiri boda manje od petoplasiranog i šestoplasiranog Midlzbroa i Derbija Kauntija.

Slaviša Jokanović Rođen: 16. avgust 1968. Mesto rođenja: Novi Sad Fudbalska karijera: Novi Sad, Vojvodina, Partizan, Ovijedo, Tenerife, La Korunja, Čelsi, Mursija Trenerska karijera: Partizan, Muangtong, Levski, Erkules, Votford, Makabi, Fulam Reprezentacija: 64 utakmice/10 golova

Subina

Slučajno postao trener Partizana

Slaviša Jokanović je jedini trener Partizana koji je dva puta zaredom u bogatoj istoriji tog kluba osvajao duplu krunu. Zanimljivo, u sezoni 2007. sasvim slučajno je postao trener crno-belih. Prvi predlog sportskog direktora Ivana Tomića bio je Vladimir Vermezović, ali su navijači sprečili potpisivanje ugovora pisanjem grafita pritiv njega na stadionu. Tadašnji predsednik Tomislav Karadžić na kraju se posle konsultacija sa Tomićem i Petrićem odlučio za Jokanovića. Imao je žestoku opoziciju unutar uprave kluba, posebno što nije imao profi licencu. Na kraju je sve uspeo da završi i osvojio trofeje.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track