AUSTRALIJAN OPEN NA ZALETIŠTU: Novak juri sedmu titulu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Prvi grend slem u 2019.

AUSTRALIJAN OPEN NA ZALETIŠTU: Novak juri sedmu titulu! (VIDEO)

Tenis -

Na startu zagrevanje Najbolji teniser sveta turnir u Melburnu počinje u utorak, kad će igrati protiv Amerikanca Mičela Krugera.

Teniska sezona je na melburnskom zaletištu. Najbolji igrač sveta Novak Đoković pokušaće da osvoji svoj sedmi grend slem trofej na Australijan openu, dok će od večeras ostali naši teniseri tražiti šansu da se što duže zadrže na prvom velikom turniru u 2019. godini.

Novak Đoković obožava Australijan open jer je u Melburnu slavio čak šest puta - 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 i 2016. To je turnir na kojem je osvojio i svoju prvu grend slem titulu kad je u uzbudljivom finalu bio bolji od Žo-Vilfreda Conge (4:6, 6:4, 6:3, 7:6).

foto: Fonet/AP

Nole se u prvom kolu sastaje sa američkim predstavnikom Mičelom Krugerom, koji se do glavnog žreba probio igrajući kvalifikacije kao 231. teniser na ATP listi. Za prvi reket planete turnir počinje u utorak u 9.00 časova ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Istog dana nastupiće Laslo Đere protiv Jevgenija Donskoja iz Rusije, kao i Filip Krajinović sa Italijanom Markom Čekinatom.

Od Srba, prvi na teren izaći će Miomir Kecmanović. Najmlađeg od sedmorice srpskih musketara na terenu 13 očekuje duel sa znatno iskusnijim španskim asom Fernandom Verdaskom.

foto: EPA/TANNEN MAURY

Odmah posle njega, oko 2.30 po srednjoevropskom vremenu, na teren će izaći Dušan Lajović i povratnik na ATP tur veteran Janko Tipsarević. Za start nije ni moglo teže - Lajović ide na Pabla Kuevasa, dok će Tipsarević igrati protiv Grigora Dimitrova.

Srpsko veče u Melburnu zatvoriće duel Viktora Troickog sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom, dok će program završiti meč Federer - Istomin.

Novak kreće u pohod na sedmi Australijan open, a kvota da će ove godine osvojiti sva četiri grend slema je čak 60! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na specijalne teniske igre za 2019. godinu.

Krunićeva jedina Srpkinja

Srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila je titulu u Sidneju u konkurenciji dublova zajedno sa Čehinjom Katerinom Sinijakovom. One su bile bolje od Japanke Eri Hozumi i Poljakinje Alisje Rosolske sa 6:1, 7:6, tako da će se Krunićeva kao jedina srpska predstavnica u glavnom žrebu AO u Melburnu pojaviti s vrednim trofejom. Njen prvi meč zakazan je za utorak protiv Zarine Dijas iz Kazahstana.

foto: Fonet/AP

Sedam musketara u Melburnu

Melburn bi mogao da dobije značaj nezvaničnog prvenstva Srbije, budući da će se na Australijan openu takmičiti sve najbolje što je svetski tenis dobio iz naše zemlje. Čelo kolone zauzima najbolji među njima Novak Đoković, a slede ga Viktor Troicki, Janko Tipsarević i novi talas igrača predvođen Filipom Krajinovićem u kojem su još Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Srpski program

Parovi 1. kola Ponedeljak: Kecmanović - Verdasko Tipsarević - Dimitrov Lajović - Kuevas Troicki - Karbaljes Baen Utorak: Krunić - Dijas Đere - Donskoj Krajinović - Čekinato Đoković - Kruger

Rafa spremio novi servis

foto: Beta Ap

Rafael Nadal se oporavio od povrede i u novu sezonu ulazi s novim servisom, koji će biti znatno brži. Španski teniser spremio je nekoliko noviteta na kojima je radio s trenerom Karlosom Mojom. Sve da bi iznenadio rivale, posebno najveće konkurente Novaka Đokovića i Rodžera Federera. - Novi stil još nisam koristio na zvaničnim mečevima, ali se nadam da će odlično funkcionisati na Australijan openu - rekao je Nadal.

kurir.rs / D.P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track