ČOVEK KOJI JE POSTIGAO ČETIRI GOLA BARSELONI NA NOU KAMPU, PA PLAKAO KAO MALO DETE: Ovo je Srbin kome su se poklonili Gvardiola, Figo, Ronaldo, Bobi Robson... Priča o Milinku Pantiću koja NIKADA ne sme biti zaboravljena! (VIDEO)
Foto: RTV BN

da se naježiš

ČOVEK KOJI JE POSTIGAO ČETIRI GOLA BARSELONI NA NOU KAMPU, PA PLAKAO KAO MALO DETE: Ovo je Srbin kome su se poklonili Gvardiola, Figo, Ronaldo, Bobi Robson... Priča o Milinku Pantiću koja NIKADA ne sme biti zaboravljena! (VIDEO)

Fudbal -

12. marta 1997. godine Barselona i Atletiko Madrid su ukrstili koplja u „Kupu kralja“ i odigrali istorijski meč za pamćenje. Tada su se sasatali u četvrfinalu, u prvom meču u Madridu bilo je 2:2, a onda je usledila goleada i sjajan meč na „Kamp Nou“.

U timu Barselone, igrao je kasnije trener ove ekipe Luis Enrike, a uz njega i Gvardiola, Figo, Ronaldo, dok je na klupi bio Bobi Robson. Na drugoj strani, takođe kasnije trener Atletika „Čolo Simeone“ bio je deo ekipe Radomira Antića, ali je revanš meč propustio zbog suspenzije.

Umesto da slave, navijači Barselone nisu znali šta ih je snašlo posle samo pola sata igre. Na jednom od najvećih stadiona u Evropi, „Kamp Nou“ vladao je muk. Bilo je 0:3! Sva tri gola bila su delo Milinka Pantića! Prvo je u mrežu poslao otpadak posle šuta Agilere, zatim je fenomenalnim udarcem sa 20 metara u bliži ugao prevario Vitora Baiju, da bi u 31. minutu pogodio sa bele tačke posle prekršaja Blana nad Kikom. Tišina na „Kamp Nou“, dok Srbin slavi sa visoko podignuta tri prsta. Publika je bila u šoku, Bobi Robson, Ronaldo, Figo, Luis Enrike i ostali nisu znali šta ih je snašlo.

foto: Kurir

A onda Robson pokazuje hrabrost i mudrost, i već u 41. minutu izbacuje dvojicu defanzivaca Blana i Popeskua, a ubacuje ofanzivne Hrista Stoičkova i Picija. Totalna ofanziva domaćina jer Atletiko ima prednost od 5:2 i Englez shvata da nema šta da izgubi. Ali je onda usledio potpuni haos u drugom poluvremenu.

Počelo je agresivnim napadima Barse što je rezultiralo golom Ronalda u 47. minutu. Neodbranjiv volej u mrežu Moline za tračak nade navijača Barselone. Samo dva minuta kasnije, totalni šok za goste. Nešto između šuta i centaršuta Serđija, lopta pada u peterac Atletika. Pici je promašio, ali ne i Ronaldo. Gol! „Kamp Nou“ je u transu. De la Penja žuri po loptu i nosi je na centar.

I taman kada su već svi videli “zahuktalu” Barselonu u polufinalu i čekali da samo dokusuri pokleklog protivnika, Milinko Pantić nema nameru da se preda. Podbada loptu i šalje je preko Baije za hladan tuš svih Katalonaca.

Ali Barselona ne bi bila Barselona kada bi odustajala tako lako, nastavila je silovito da napada, a jedan od najboljih igrača svih vremena, nezaustavljivi Ronaldo postiže gol i ponovo pravi dramu. Bilo je 4:4. Atletiko je još uvek imao rezultat, ali „Barsu“ je posle “Zubinog” gola i osećaja da postoji šansa prosto bilo nemoguće zaustaviti. U 82. minutu lopta se posle udarca glavom Abelarda odbija do Picija, velikog pojačanja iz Tenerifea, koji se nalazio na pravom mestu i pogodio za potpuni preokret. Barselona je slavila rezultatom 5:4 i prošla dalje.

Noć u kojoj je Milinko Pantić četiri puta puta pogađao mrežu prejake Barselone na kraju je postala veče razočarenja.

„Plakao sam posle utakmice u svlačionici. Sedeo sam tamo sa glupim izrazom na licu i ništa nisam mogao da razumem.“ – prisećao se kasnije Pantić koji je u Madridu tih godina imao status božanstva.

A malo je timova koji su Barseloni uspeli da daju 4 gola na jednoj utakmici, a kamoli igrača, zato se podsetite ove spektakularne utakmice i kako je Pantić “rešetao”na „Kamp Nou“:

Levante ima prednost od 2:1 iz prvog meča, a i u maju su savladali Barselonu u prvenstvu sa 5:4. Sada je ipak kvota na dvojku čak 19. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Barselona – Levante.

Kurir sport/Sportska sećanja.com

Foto: Printscreen/RTS BN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track