PETARDA U DORTMUNDU: Borusija drži vrh tabele, debakl Volfsburga protiv Leverkuzena
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

BUNDESLIGA

PETARDA U DORTMUNDU: Borusija drži vrh tabele, debakl Volfsburga protiv Leverkuzena

Fudbal -

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas kao domaćini Hanover sa 5:1, u utakmici 19. kola Bundeslige i stekli devet bodova prednosti u odnosu na prve pratioce na tabeli.

Borusija je povela u 24. minutu golom Ašfafa Hakimija, a prednost je udvostručio Marko Rojs u 60. minutu. Dva minuta kasnije strelac je bio i Mario Gece, a četvrti gol postigao je Rafael Gerero u 67. minutu. Jedini gol za Hanover postigao je Marvin Bakalorz, a konačan rezultat postavio je Aksel Vicel u 90. minutu.

Klub iz Dortmunda je posle treće uzastopne pobede prvi na tabeli sa 48 bodova i ima devet više od Borusije iz Menhengladbaha, koja je danas pobedila Augsburg sa 2:0. Takođe, devet bodova manje ima i šampion Bajern, koji sutra dočekuje Štutgart.

Hanover je pretrpeo 12. poraz u ligi i pretposlednji je na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i poslednji Nirnberg, koji je danas kao gost izgubio od Majnca sa 1:2.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su kao gosti Volfsburg sa 3:0. Bajer je poveo u 45. minutu kada je gol iz penala postigao Kaj Haverc. Prednost je udvostručio Kevin Foland u 62. minutu, a treći gol postigao je Julijan Brant u 88. minutu.

Leverkuzen je posle osme prvenstvene pobede deveti na tabeli sa 27 bodova. Volfsburg je osmi sa bodom više.

Hofenhajm je kao gost pobedio Hamburg sa 4:2, a večeras još igraju Verder i Ajntraht.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track