TERAJU SRBINA JER MNOGO KOŠTA: Benfika odlučila, Andrija Živković mora da ode!
Foto: Reuters

portugalci digli ruke

TERAJU SRBINA JER MNOGO KOŠTA: Benfika odlučila, Andrija Živković mora da ode!

Fudbal -

Sportski menadžment "orlova" iz Lisabona odlučio da proda srpskog napadača kako bi smanjio troškove u budućnosti i rešio se njegove milionske plate

Srpski fudbaler Andrija Živković (23) najverovatnije }e na kraju sezone raskinuti ugovor sa Benfikom. Kako pišu portugalski mediji, razlog je veliki novac uložen u njega koji za tri godine provedene na stadionu "Luž" nije opravdao.

Benfika je dosad, samo na ime potpisa i plata potrošila na Živkovića čak 14.100.000 evra. Plus, da bi Srbina ulazak u završne dve godine ugovora klub iz Lisabona koštao oko 8.000.000 evra. Samo na ime plate u poslednjoj sezoni, 2020/2021 morali bi "orlovi" da mu prebace na račun 4.900.000 evra.

Očigledno su u Benfiki procenili da je bolje da se rastanu sa Živkovićem, nego da ga plaćaju, jer je od dolaska iz Humske leta 2016. dao samo četiri gola. Doduše, omaleni hitronogi Srbin ima čak 24 asistencije u svim takmičenjima. I ugovor koji progresivno raste.

Dugo najveći engleski derbi nije imao važnost kao ovaj današnji (15.05). Mančester Junajted se bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a Liverpulu je svaki bod zlata vredan u borbi za titulu! Kvota na keca je 2,95, na dvojku 2,40, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Liverpul.

Andriji Živkoviću neće teško pasti rastanak sa Benfikom. Prvo, njegovi advokati su ga dobro zaštitili sa klauzuluma, pa će Benfika morati da mu plati 3.000.000 evra ukoliko ga proda pre isteka ugovora. Isto tako, tokom zime za njega su veliki interes pokazali Everton, Arsenal, Monako, Sevilja, Valensija... Njegova cena ove zime bila je 20.000.000 evra, ali nijedan klub nije želeo toliko da plati.

Druga važna činjenica koju je uprava "orlova" iz Lisabona predočila Srbinu jeste da ga novi trener Bruno Lage ne želi u timu, odnosno da je sportskom sektoru jasno stavio do znanja da krilnog igrača treba prodati na leto.

Andrija Živković je u prvom delu sezone imao kakvu-takvu minutažu kod Ruija Vitorija. Međutim, kada je portugalski stru~njak napustio Benfiku i za unosan ugovor se preselio u Saudijsku Arabiju, počeli su crni dani za fudbalera koji je ponikao u omladinskoj školi Partizana.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track