TRAŽILI SU MI 50.000 MARAKA ZA MESTO U REPREZENTACIJI! Rambo Petković nije jedini! Bivši napadač Atletiko Madrida tvrdi da su mu tražili OGROMAN NOVAC da igra na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KLUPKO SE ODMOTAVA

TRAŽILI SU MI 50.000 MARAKA ZA MESTO U REPREZENTACIJI! Rambo Petković nije jedini! Bivši napadač Atletiko Madrida tvrdi da su mu tražili OGROMAN NOVAC da igra na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

Fudbal -

Dejan Rambo Petković nije jedin fudbaler koji tvrdi da mu je tražena ogromna suma novca kako bi se našao na spisku putnika za Mundijal u Francuskoj 1998. godine.

Slično neprijatno iskustvo imao je i bivši napadač Rade Bogdanović. On je u jednom intervjuu za "Telegraf" otkrio da su mu za mesto u reprezentaciji Jugoslavije tražili 50.000 maraka!

Rade je odbio nepristojnu ponudu, pa je na Mundijal otišao drugi fudbaler.

"Pare mi je tražio jedan novinar čiji sin je išao u školu sa pokojnim Batom (Brankom) Bulatovićem, tadašnjim gensekom reprezentacije. Tražio mi je 50.000 maraka da igram. Ja nisam hteo da platim i onda su odveli jednog igrača na SP u Francuskoj koji do tada nije ni igrao za reprezentaciju", tvrdi Bogdanović.

Rade ističe da je "kupovinom" mesta u reprezentaciji njegova karijera verovatno kasnije išla u drugom pravcu, ali jednostavno nije želeo da ukalja obraz.

"Obraz nizašta ne dajem - iza svake svoje reče stojim. Daš 50.000 hiljada i napraviš vrhunski ugovor. Ja sam tada mogao, kada sam odlazio iz Atletika, da potpišem za Aston Vilu. Menadžer Vile u julu mesecu zove Atletiko i šalje avion na aerodrom. Mi na aerodrom, zovu iz Atletika i kažu ''Vraćaj se. Ne možeš da dobiješ radnu dozvolu.'' Imao sam tri nastupa za reprezentaciju, trebalo mi je šest. Opušteno sam mogao da kupim sebi nekoliko utakmica za nacionalni tim. Mogao sam da platim tih 50.000, odem na SP, izguram još tri četiri prijateljske i ko zna u kom pravcu bi mi išla karijera".

Bogdanović je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao svega tri meča.

Rade je fudbalsku karijeru je započeo 1987. godine u rodnom Sarajevu u ekipi Željezničara. Pet godina kasnije odlazi u Pohang Atoms iz Južne Koreje. Brzo je postao najbolj igrač u timu i nakon četiri sezone prelazi u japanski Džef Junajted. U leto 1997. godine se vraća u Evropu. Potpisuje ugovor sa Atletikom iz Madrida koji je sa klupe tada predvodio srpski stručnjak Radomir Antić. 1998. je bio na pozajmici u Bredi, a zatim odlazi u Bundesligu, u ekipu Verdera. U sezoni 2002/2003 je igrao za Bilefeld, da bi kasnije otišao U Al Vahdu gde je i završio profesionalnu karijeru.

Nažalost, drugu stranu priče nikada nećemo saznati, jer su akteri u međuvremenu preminuli. Naime, predsednik FS Jugoslavije bio je Miljan Miljanić, generalni sekretar Branko Bulatovića, a selektor reprezentacije Slobodan Santrač.

Jugoslavija je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj eliminisana u osmini finala od Holandije (1:2).

Ove nedelje igra se vanredno kolo u Premijer ligi i nastavlja se borba za šampiona. Kvota da će Liverpul konačno uzeti titulu je 2,60, a na Mančester Siti, koji zaostaje samo jedan bod, 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Premijer lige.

Kurir sport/Telegraf

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track