KRALJ DRAME: Gde je Solskijer, tu je uspeh!
Foto: EPA

Norvežanin ima gen pobednika

KRALJ DRAME: Gde je Solskijer, tu je uspeh!

Fudbal -

Pobeda Mančester junajteda nad PSŽ mnoge je podsetila na 1999, kad su "crveni đavoli" osvojili Ligu šampiona u završnici za infarkt, a zajednički imenitelj za obe utakmice je čuveni Ole Gunar

Penaaaal! Igra se četvrti minut zaustavnog vremena i Mančester junajted golom Markusa Rašforda izbacuje PSŽ iz Lige šampiona. A navijači "crvenih đavola" ponovo imaju onu ludu emociju koju su doživeli 1999. godine u finalu sa Bajernom iz Minhena. Igrao se treći minut nadoknade, Šeringem je glavom šutirao ka golu, a nogu postavio heroj Old Traforda i sproveo loptu u mrežu za osvajanje Lige šampiona. Njegovo ime je Ole Gunar Solskijer, koji je zajednički imenitelj dve velike drame sa hepiendom.

Meč protiv Udinezea (20.30) Juventusu će poslužiti kao priprema za revanš s Atletikom u Ligi šampiona. Kvota da će Stara dama slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Juventus - Udineze.

Nema još tri meseca otkako je omaleni Norvežanin seo na klupu Junajteda, tima koji nije ličio ni na šta, i već je uspeo da počne sa pravljenjem čuda. Ne samo što je od istih igrača koje je vodio Žoze Murnjio napravio ekipu nego je počeo i sa rušenjem rekorda. U Premijer ligi vodio je ekipu na 12 utakmica i ostvario deset pobeda uz dva remija, a u Ligi šampiona je napravio čudo! Izgubio je prvi meč na svom stadionu od PSŽ sa 2:0, u Pariz je poslao izuzetno mlad tim, koji je postao prvi tim u istoriji koji je nadoknadio ovakav minus iz prvog meča.

foto: AP

- Možemo do samog kraja u Ligi šampiona, ali hajde prvo da sačekamo žreb. Imali smo mnogo problema sa povredama, ali to je možda bila i dobra stvar za ovu utakmicu. Izašao je svež tim sa mnogo energije i radili su dovoljno jako da urade ono što treba - rekao je Solskijer i poručio: - Ja samo radim najbolje što mogu i sada mogu da planiram budućnost u klubu, bio ja tu ili ne.

foto: REUTERS

Već ga porede sa Di Mateom Priča menadžera Mančester junajteda Olea Gunara Solskijer podseća na onu Italijana Roberta di Matea, čoveka koji je sa klupe odveo Čelsi do jedine titula prvaka Evrope. A seo je na klupu "plavaca" nakon smene Andrea Viljaša Boaša, da proba da pokrene tim, koji je ostao bez šanse da osvoji Premijer ligu, odnosno da pokuša da mu obezbedi mesto naredne sezone u Ligi šampiona. I obezbedio ga je, i to na onaj teži način, osvajanjem titule prvaka Evrope.

Devet pobeda u gostima zaredom Kardif - Mančester junajted 1:5 22. 12. 2018. Njukasl - Mančester junajted 0:2 2. 1. 2019. Totenhem - Mančester junajted 0:1 13. 1. 2019. Arsenal - Mančester junajted 1:3 25. 1. 2019. Lester - Mančester junajted 0:1 3. 2. 2019. Fulam - Mančester junajted 0:3 9. 2. 2019. Čelsi - Mančester junajted 0:2 18. 2. 2019. Kristal palas - Man. junajted 1:3 27. 2. 2019. PSŽ - Mančester junajted 1:3 6. 3. 2019.

kurir.rs / G.F.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track