SRPSKI AJNTRAHT GAZI: Jović srušio Inter usred Milana, Ivanović strelac utešnog gola za Zenit! Senzacija Slavije, Hrvati ispali (VIDEO)
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

POZNATI SVI ČETVRTFINALISTI LIGE EVROPE

SRPSKI AJNTRAHT GAZI: Jović srušio Inter usred Milana, Ivanović strelac utešnog gola za Zenit! Senzacija Slavije, Hrvati ispali (VIDEO)

Fudbal -

Posle večerašnjih revanša osmine finala, poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige Evrope, i to su: Čelsi, Valensija, Napoli, Arsenal, Benfika, Ajntraht, Slavija i Viljareal.

Luka Jović je ponovo junak Ajntrahta. Srpski reprezentativac postigao je jedini gol u pobedi ekipe iz Frankfurta na gostovanju Interu u Milanu - 1:0.

Igrao se peti minut, De Fraj je loše primio loptu, Jović se zaleteo kao brzi voz, "oduvao" Holanđanina u duelu, izašao sam pred golmana Handanovića i onda ga maestralno lobovao!

I pre toga je Ajntraht mogao do prednosti, ali je Haler pogodio prečku.

Domaćin je najbolju priliku imao u 19. minutu kada je Handanović poslao dugu loptu, Balde pretrčao odbranu gostiju, ali dao prejak for i šansa je otišla u nepovrat.

Međutim, gosti su sve vreme bili bolji rival, iako ih nije vodio suspendovani trener Adi Hiter, već njegov pomoćnik.

Srbi su mogli da postignu još koji gol, ali šutevi Gaćinovića i Kostića, kao i Jovića u 91. minutu nisu završili iza leđa odličnog Handanovića.

Tako se Ajntraht plasirao u narednu rundu na radost više od 15.000 svojih navijača na "Đuzepe Meaci".

Arsenal je nadoknadio minus iz Rena, gde je domaćin trijumfovao 3:1, i prošao dalje.

"Tobdžije" su već posle 15 minuta vodile 2:0 golovima Obamejanga i Mejtland-Najlsa, a pobedu je u 72. minutu potvrdio Gabonac svojim drugim pogotkom za konačnih 3:0.

Viljareal je i večeras bio bolji od Zenita (2:1), kao i pre nedelju dana u Sant Petersburgu (3:1). Branislav Ivanović je zatresao mrežu "žute podmornice" u 91. minutu i ublažio poraz svog tima.

Produžeci su igrani u Lisabonu i Pragu.

Benfika je protiv Dinama anulirala zaostatak iz Zagreba golom Žonasa u 71. minutu. U dodatnih pola sata "orlovi" su "zakucali" goste iz Hrvatske pogocima Fera u 94. i Grimalda u 105. minutu - 3:0.

Međutim, sve je moglo da bude drugačije da fudbaler Dinama Gojak nije promašio prazan gol, kojim bi smanjio prednost domaćina na 2:1...

Andrija Živković bio je starter u timu Benfike, ali ga je u poluvremenu zamenio Žonas.

Slavija je načinila senzaciju eliminisavši rekordera po broju trofeja u ovom takmičenju Sevilju (pet)!

Posle 2:2 u Španiji, isti rezultat bio je i posle 90 minuta u Pragu, pa se igralo dodatnih pola sata. Sevilja je povela 3:2 u 98. minutu preko Vaskeza, izjednačio je Van Buren u 102, a domaće navijače je u delirijum bacio gostujući fudbaler Kjaer autogolom u 120. minutu za konačnih 4:3!

Ranije danas prolaz dalje obezbedili su Čelsi, Napoli i Valensija.

Žreb parova četvrtfinala zakazan je za petak u 13.00.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track