VEČITITI DERBI BI MOGAO DA SE IGRA I U PODNE: Kinezi sponzori Superlige, za tri godine daju 1,2 miliona evra
Foto: Starsport©

POSLE ČETIRI GODINE

VEČITITI DERBI BI MOGAO DA SE IGRA I U PODNE: Kinezi sponzori Superlige, za tri godine daju 1,2 miliona evra

Fudbal -

Ugovor sa kompanijom Linglong biće potpisan u petak. Mogu}e je da u narednom periodu neke utakmice domaćeg prvenstva budu igrane u matine terminima

Fudbalsko prvenstvo Srbije u naredne tri godine imaće zvaničan naziv Linglong Superliga! To je rezultat konačnog dogovora između čelnika domaće lige i predstavnika kineske kompanije, potvrdio je za Kurir predsednik Zajednice Superlige Dragomir Lazović.

Našem listu je potvrđeno da će Superliga godišnje od Kineza inkasirati 420.000 evra, odnosno 1.2600.000 evra za tri godine. Posle četiri godine fudbalsko prvenstvo Srbije dobiće generalnog sponzora.

- Kompanija Linglong su kineski investitori koji planiraju ozbiljne investicije u Srbiji. Otvoriće određene proizvodne linije u našoj zemlji. Kao društveno odgovorna kompanija došli su na ideju da nam ponude sponzorstvo. Poželeli su da se reklamiraju preko srpskog fudbala i da njihov naziv nosi naša Superliga. Mi smo nezvanično dogovorili saradnju sa njima - rekao je Dragomir Lazović, predsednik Superlige i dodao:

- Ugovor će biti na tri godine i biće potpisan u petak. Na godišnjem nivou Zajednica će dobiti 420.000 evra, a taj novac će biti pametno iskorišćen u srpski fudbal.

Fudbal je u velikoj ekspanziji u Kini. Tamošnje televizije prenose utakmice iz Evrope, a zbog vremenske razlike pojedine zemlje poput Italije i Španije dosta puta organizuju utakmice u prepodnevnim terminima.

- Za sada naši partneri iz Kine nisu imali bilo kakve prohteve što se tiče prenosa utakmica Superlige. Mada smo mi spremni za dogovor u budućem periodu.

foto: Starsport©

Interesovalo nas je da li je moguće da "večiti derbi" u naredne tri godine bude odigran u matine terminu, kako bi Kinezi uživo videli najbolje fudbalere Crvene zvezde i Partizana.

- Vrlo teško - kroz osmeh je prokomentarisao ovakvu mogućnost Dragomir Lazović.

Pucaju visoko

Sponzori Juventusa i Volfzburga, otvorili pogon u Zrenjaninu

Kineski "Linglong" je industrijski gigant koji se bavi proizvodnjom guma, a ova kompanija je sponzor Juventusa i Volfzburga, tako da ima iskustva u svetu fudbala. Kompanija je prošle godine otvorila pogon u Zrenjaninu kao drugu prekomorsku bazu u Evropi, gde je plan da se proizvodi 13,6 miliona guma godišnje. Linglong je među 20 najuspešnijih proizvođača guma u svetu.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track