DRŽAVA POMOGLA PARTIZANU: Crno-beli u poslednji čas obezbedili licencu za igranje u Evropi!
Foto: Starsport©

bum

DRŽAVA POMOGLA PARTIZANU: Crno-beli u poslednji čas obezbedili licencu za igranje u Evropi!

Fudbal -

Država Srbija je odgovorila na vapaje iz Partizana, reprogramirajući porez u visini od 500.000 evra, čime su crno-beli zatvorili finansijsku konstrukciju i, uz isplatu nekih dugova, uspeli da steknu uslov za evopsku licencu naredne godine.

Naravno, čeka se konačan sud UEFA, koja će posle monitoringa koji je zakazan za sredinu aprila obznaniti krajnji ishod “češljanja” poslovanja Partizana.

Najzaslužniji za rešenje ovog problema bili su između ostalih i igrači Partizana koji su značajno pomogli da se ovaj problem reši. Najpre je Zoran Tošić pristao na reprogam duga od 900.000, pa je prihvatio da mu klub sada samo isplati 50.000 evra.

Na slično rešenje pristali su i kapiten Saša Ilić, kao i Bojan Ostojić koji je već duže vreme na izlaznim vratima kluba.

Dakle, Partizan je zahvaljujući pomoći države pregrmeo veliki problem, ali crno-bele tek očekuje ogroman posao u saniranju dugova.

Isto tako, od 1. jula aktiviraće se i dug prema Sejdubi Sumi, koji je na pozamici u Izraelu, a odlaska je “zamrzao” potraživanja u visini od neverovatnih 349.000 evra.

Deluje da je ovo samo privremeno rešenje za Partizan, da tek sledi težak period za crno-bele.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track