OTAC GA JE DAO JUVENTUSU ZA DVA TRAKTORA! Njegovo rođenje bilo je ISTINSKO ČUDO, majka je sanjala Mojsija i odmah zatrudnela! Kada je potisao ugovor nazvao ju je i poručio: MAMA, NE MORAŠ VIŠE DA RADIŠ!
Foto: Profimedia

dobar dečko italijanskog fudbala

OTAC GA JE DAO JUVENTUSU ZA DVA TRAKTORA! Njegovo rođenje bilo je ISTINSKO ČUDO, majka je sanjala Mojsija i odmah zatrudnela! Kada je potisao ugovor nazvao ju je i poručio: MAMA, NE MORAŠ VIŠE DA RADIŠ!

Fudbal -

Moize Ken - 19-godišnjak koji sjajnim igrama u dresu Juventusa zapalio Italiju!

U poslednjih šest utakmica za Juventus i reprezentaciju Italije Ken je postigao šest golova - pogađao je protiv Udinezea (dva puta), u duelima “azura” sa Finskom i Lihtenštajnom, protiv Empolija i sinoć protiv Kaljarija.

Italijani su u transu zbog sjajnih igra supertalentovanog napadača u kome vide novog Marija Balotelija. Ne treba zanemariti ni činjenicu da mu je menadžer Mino Rajola - čovek koji sve što dohvati pretvara u zlato!

"U januaru sam želeo da ga dam Milanu, dogovorio sam sve sa Leonardom, ali Juventus je rekao 'NE'"otkrio je nedavno Rajola.

Za razliku od Balotelija, Moize Ken je jako skroman mladić.

"Kao dečak iz siromašne porodice Ken je veoma skroman i ponizan. Ako govorimo o njegovom talentu - fantastičan je. Ako govorimo o karakteru - još je bolji", rekao je sada već bivši direktor Juventusa Đuzepe Marota.

foto: Profimedia

Nedavno je njegov otac Bioru zanimljivom izjavom izazvao buru u Italiji.

"Ken je navijao za Inter, jer je voleo Obafemija Martinsa i tražio je da mu kupim dres. Igrao je za Torino, onda sam ga poslao u Juventus čiji sam ja navijač. To je bila moja odluka. Obećao sam Juveu da će ostati u Italiji i tražio sam da mi u zank zahvalnosti klub obezbedi dva traktora. Rekli su da nema problema, ali do danas ih nisam dobio. Ti ljudi mi sada ne daju ni ulaznice za utakmice", rekao je Bioru.

S obzirom na činjenicu da mladi igrač Juventusa nije u najboljim odnosima sa ocem, pitanje je koliko je njegova priča istinita.

"Za sve što sam u životu postigao zaslužna je moja majka Izabel", izjavio je Ken.

"Njegov dolazak na svet je bio čudo! Lekari su me uveravali da, posle prvog sina Đovanija, ne mogu više da imam dece. Plakala sam zbog toga i molila se, jer me je Đovani stalno zapitkivao kada će dobiti brata", prisetila se majka Izabel.

foto: Profimedia

Čudo se dogodilo...

"Sanjala sam Mojsija, a posle četiri meseca sam zatrudnela".

Moize je u Juventusu od desete godine, a pre godinu dana je potpisao profesionalni ugovor.

"Pozao me je u pet ujutru, baš kada sam krenula na posao. Rekao mi je da ima iznenađenje za mene, a onda dodao: 'Mama, potpisao sam za Juventus. Sada možeš da dođeš kod mene u Torino i nikad više ne moraš ništa da radiš", otkrila je majka Izabel.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track