PRETIO MU JE KRAJ KARIJERE ZBOG VOJNOG ROKA, A ONDA JE JUŽNA KOREJA SAMO ZBOG NJEGA PROMENILA ZAKON: Neverovatna životna priča prve zvezde Totenhema i trenutno najtraženijeg igrača na tržištu!
Foto: AP

NEVEROVATNO

PRETIO MU JE KRAJ KARIJERE ZBOG VOJNOG ROKA, A ONDA JE JUŽNA KOREJA SAMO ZBOG NJEGA PROMENILA ZAKON: Neverovatna životna priča prve zvezde Totenhema i trenutno najtraženijeg igrača na tržištu!

Fudbal -

U engleskom derbiju u četvrtfinalu Lige šampiona Totenhem je uspeo da sruši Mančester siti golom Sona u 79. minutu. meča.

Gol Južnokoreanca zapalio je ceo novi stadion Sparsa, a sve ovo nas je navelo da se prisetimo njegove životne priče i odlaska u vojsku svoje države.

Naime, u sred sezone Hong Min Son je trebao da služi vojsku od čak 21 mesec. U to vreme Južnokorejanac je bio jedna od glavnih zvezda ekipe iz Londona, pa je klub na sve načine pokušavao da sačuva zvezdu tima, ali ništa nije vredelo. Onda se desilo čudo!

Naime, prema zakonu koji vlada u ovoj zemlji, svi muškarci moraju da odsluže gotovo dve godine vojnog roka (21 mesec) pre nego što proslave 28. rođendan (Son je tada imao 26), ali u sličaju Sona država je napravila izuzeta i dala mu uslov da ukoliko Južna koreja osvoji Azijski kup, on će biti oslobođen služenja vojnog roka.

Son je bio veoma nervozan tokom čitavog turnira na kome je postigao samo jedan gol, ali je zato u polufinalu "kapitenski" asistirao u dva navrata, kao i u finalu! Naime, zvezda Totenhema i reprezentacije Južne Koreje "vanredno" je ovog leta zaigrao na Azijskim igrama u Indoneziji za mladu reprezentaciju (kao "vajldkard" igrač) svoje zemlje i sa njom je osvojio ovaj turnir nakon trijumfa nad Japanom - 2:1.

Ima li Mančester Junajted, posle PSŽ-a, snage za još jednu senzaciju? Večeras u 21.00 na Old Traford stiže Barselona. Kvota na keca je 3,80, na iks 3,45, a na dvojku 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Mančester Junajted - Barselona.

Finalni meč nije bio rešen u regularnih 90 minuta fudbala i usledili su produžeci, a tamo su se Južnokorejci bolje snašli.

Ovo je događaj koji je bio velika prekretnica u karijeri talentovang fudbalera. Da je Son tada napravio pauzu od skoro 2 godine ko zna da li bi i se i kako vratio fudbalu. Ovako je sve ispalo kako treba, Son nije išao u vosjku, napredovao je u Totenhemu, a sinoć je postigao gol koji je doneo veliku prednost njegovom timu pred revanš u Mančesteru i tako postao prva zvezda ekipe.

On je pravi dokaz da život piše romane.

Son je tokom krijere nosio dres Leverkuzena, Hamburga i sada Totenhema. Za reprezentaciju Južne Koreje odigrao je 72 utakmice i postigao čak 23 gola.

Kurir sport/Beta

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track