OVO SIGURNO NISTE ZNALI Junak pobede nad Sitijem: Korejac Son napravio karijeru posle krvave tuče sa Srbinom!
Foto: AP

život piše romane

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Junak pobede nad Sitijem: Korejac Son napravio karijeru posle krvave tuče sa Srbinom!

Fudbal -

Pre sedam godina Korejac se na treningu HSV potukao sa Slobodanom Rajkovićem. Posle toga njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom, dok se naš defanzivac utopio u prosek

Junak pobede Totenhema nad Mančester sitijem (1:0) u četvrtfinalu Lige šampiona Korejac Heong Son na početku karijere u žižu javnosti dospeo je zahvaljujući jednom Srbinu.

Pre sedam godina, dok je Son igrao za Hamburger fizički se sukobio sa našim Slobodanom Rajkovićem na treningu.

Son je virtouz sa loptom, posle sjajnih driblinga voleo je da se našali sa saigračima, čak i da malo provocira. Svi su imali razumevanja za njegove nestašluke, ali ne i Rajković. Usledila je krvava tuča, pravo šaketanje između njih dvojice. Son je dobio par udaraca, pa se čak zaletao na Srbina i sa nekoliko tekvondo poteza, doduše neuspešno.

foto: Palermocalcio.it

Na Rajkovićevu žalost, kao kolateralna šteta u sukobu između njega i Sona, izašao je Turčin Tolgaj Arslan sa razbijenom i krvavom glavom, kojeg je Srbin nehotice nokautirao. Nemački mediji naširoko su pisalo o ovom incidentu, Rajković je novčano kažnjen, čak mu je zaprećeno da će igrati u amaterskom rangu takmičenja.

Slobodan Rajković (30), koji danas igra za Palermo u Seriji B, prisetio se tog sukoba u razgovoru za italijanski "Korijere delo sport": - U Hamburgu je krenulo po mene loše od starta. Istina je, imao sam nezgodan temperament. Gurao sam nos u sve. Na treningu smo igrali "pet na pet", a ja sam urlao na Sona zašto ne doda loptu, zašto ne šutira… Jedna reč je vodila ka drugoj i došlo je do tuče. Taj incident je postao moja lična karta. Kada sam se vratio u ekipu, stvari više nisu bile iste. Sada bih neke stvari uradio drugačije da mogu, ali učio sam na takvim greškama.

foto: AP

Posle tog incidenta karijere dvojice fudbalera krenule su različitim putevima. Heong Son (26) je posle godinu dana za 10.000.000 evra prešao u Leverkuzen, a onda u leto 2015. za čak 30.000.000 evra u Totenhem. Danas vredi 65.000.000 evra!

Luku Jovića je Benfika otpisala, a večeras on ima priliku da se osveti, i to u četvrtfinalu Lige Evrope. Kvota na Ajntraht je 3,10, na keca 2,30, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika Ajntraht.

Sa druge strane, posle tuče u Hamburgu karijera Slobodana Rajkovića krenula je u neželjenom smeru. Bio je planiran za velike domete jer ga je kao klinca od 17 godina Čelsi 2006. kupio od OFK Beograda za 5.200.000 evra. Krenule su povrede i posle isteka ugovora sa HSV pauzirao je nekoliko meseci, a onda igrao za Darmštat i Palermo u kojem je i danas.

Nije služio vojsku

Koreja zbog njega promenila zakon

Prošle godine Son je sa reprezentacijom Južne Koreje osvojio Azijski kup, što je bio uslov da izbegne služenje vojnog roka, koji je nebrojeno puta odložio. Da kojim slučajem Južna Koreja nije pobedila Japan (2:1), Son bi morao da obuče uniformu i u njoj provede 21 mesec. Pitanje je šta bi bilo sa njegovom fudbalskom karijerom... Valja napomenuti da je velika muzička zvezda Južne Koreje, reper Psaj čak dva puta služio vojsku.

Ozbiljna statistika

Jedan od najkorisnijih

Prema statističkim podacima Heon Son je jedan od najkorisnijih fudbalera u Premijer ligi. U poslednje tri godine postigao je 56 golova, više od Edena Azara (Čelsi), Sadija Manea (Liverpul), Leroja Sanea (Mančester siti) i Antonija Marsijala (Mančester junajted).

Navijačko opredeljenje

Rajkovića hteo Partizan, a on zvezdaš

Slobodan Rajković poslednjih sezona je povezivan s Partizanom. Čak je nekoliko puta viđen na utakmicama u Humskoj, međutim odlučio je da ostane u Italiji. A, kako i ne bi, kad navija za Crvenu zvezdu. - Dok sam bio klinac, tata me je vodio na utakmice Crvene zvezde. Odrastao sam uz postere Mihajlovića, Stojkovića, Savićevića, Pančeva, Prosinečkog… Kasnije sam navijao za Lacio kada su tamo igrali Mihajlović i Stanković, potom i za Inter zbog njih dvojice - otkrio je Rajković Italijanima.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track