SAVO MILOŠEVIĆ: Večiti derbi važan, ali nije biti ili ne biti
Foto: Starsport©

160. duel crveno i crno-belih

SAVO MILOŠEVIĆ: Večiti derbi važan, ali nije biti ili ne biti

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević pred 160. večiti derbi protiv Crvene zvezde rekao je utakmica specifična, ali da "nije biti ili ne biti".

"Naša situacija je i dalje jako komplikovana, ali trudimo se da je iz nedelje u nedelju popravljamo. Poslednja utakmica u Nišu možda predstavlja rezultatski korak unazad, ali mislim da je ekipa u dobroj meri odgovorila na sve ono što smo tražili. Okrećemo se onome što nam dolazi. Ova utakmica je jako mnogo bitna za nas. Posle toga imamo još četiri da obezbedimo izlazak u Evropu, što je najbitnije za nas. Utakmica ima svoju specificnu težinu, ali nije biti ili ne biti", rekao je Milošević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Milošević je upitan i da li se seća poslednjeg derbija kada je bio igrač.

"Nemam pojama koji mi je bio poslednji derbi. Ne volim statistku, svoju karijeru sam arhivirao. Znam šta derbi predstavlja, on je bez obzira na stanje na tabeli i stanje u klubovima uvek poseban. Atmosfera i pritisak se osećaju. Često se događalo da ono što zamislite pre derbija, da ne ostvarite na samoj utakmici. U dobroj meri će i sutra biti tako. U derbijama odlučuju neke druge stvari, a ne nekakva taktička rešenja".

Milošević nije žele da komentariše suđenje i izbor Novaka Simovića za glavnog sudiju.

Partizan i Crvena zvezda u večiti derbi ulaze posle poraza od Radničkog, odnosno Čukaričkog.

"Te dve utakmice u prethodnom periodu koje smo igrali sa Zvezdom mogu da pomognu, jer je ekipa pokazala da mogu da izađu na kraj. Ova dva poraza neće uticati ni na nas ni na Crvenu zvedzu. Ko se odupre pritisku, taj će biti u prednosti. Znam šta navijači očekuju. Ne znam dali ćemo da osvojimo Kup, ali mi moramo da obezbedimo učešće u Evropi. Ako osvojimo Kup to će biti bonus, a igrači i ja smo dužni da obezbedimo Evropu", rekao Milošević.

Vezni igrač crno-belih Goran Zakarić istakao je da uz borbenost i agresivnost njegov tim može da se nada dobrom rezultatu.

"U prethodna dva derbija smo pokazali kvalitet, nadam se da ćemo se i sutra pokazati u istom sjaju. Mislim da nije bitno stanje na tabeli. Moramo biti maksimalno koncentrisani, od prve do poslednje sekunde. Ako ispoštujemo ono što šef od nas traži, možemo bit zadovoljni", rekao je Zakarić.

Meč između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track