MILAN PAVKOV, ZVEZDIN JUNAK, ZA KURIR: Uživam na imanju dok pomažem ocu
Foto: Marina Lopičić

Iz drugog ugla

MILAN PAVKOV, ZVEZDIN JUNAK, ZA KURIR: Uživam na imanju dok pomažem ocu

Fudbal -

Džin... Golovi koje je postigao protiv Liverpula u Ligi šampiona, pogodak Partizanu u derbiju i debi za reprezentaciju Srbije obeležili su sjajnu sezonu visokog napadača crveno-belih

Milan Pavkov obeležio je fudbalsku sezonu na izmaku. Centarfor Crvene zvezde pokazao je konstantnost tokom cele takmičarske godine, bio je ključni igrač crveno-belih u pohodu na Ligu šampiona, sahranio je slavni Liverpul sa dva gola na Marakani i tako dospeo u žižu svetske javnosti, junak u derbiju protiv Partizana, a kao kruna sezone, došao je i debi za reprezentaciju Srbije.

Tihi i skromni momak iz Begeča, sa visinom od 193 centimetra, postao je miljenik navijača Crvene zvezde, koji su mu čak i spevali pesmu „Skoči, daj gol glavom, hej, Pavkov“.

Kakve emocije kod vas budi utakmica protiv Liverpula u Ligi šampiona?

- Neki kažu da je to moja lična karta zasad. Složio bih se s tom konstatacijom. I danas taj meč kod mene budi emocije.

Posle te utakmice postali ste popularniji. Kako se nosite sa tim?

- Ja sam po tom pitanju malo povučeniji tip. Ali svakako da mi fudbalska priča prija. Nisu česti slučajevi da se štampaju majice s likom nekog fudbalera ili da ti navijači posvete pesmu.

foto: Marina Lopičić

Javnost vas doživljava kao skromnog momka iz Begeča. Da li je stvarno tako?

- U rodnom domu nalazim mir i koncentraciju. Kad god mogu, odem u Begeč jer tamo punim baterije. Tamo nema pritiska kao u Beogradu.

Kako se tvoji najmiliji, otac, majka i sestra, nose sa tvojom popularnošću?

- Trudim se da ih izolujem iz cele situacije, mada ne ide lako. I oni žele da ostanu po strani, da se ne eksponiraju. Opet, sa druge strane, prija im moja popularnost.

Da li i dalje pomažeš roditeljima na imanju u Begeču?

- Naravno! Moji roditelji i sestra su uvek bili uz mene kada nisam umeo da se staram o sebi, kada sam bio nepoznat... Moje je da im sada uzvratim na isti način. Meni je čast da pomognem ocu na imanju i uvek će tako i biti.

Koliko vam znači da se klinci identifikuju sa vama, da vam prilaze, traže autogram?

- Meni je drago što me ljudi tako doživljavaju. Stvarno me slava nije promenila, i dalje sam isti, onaj stari Milan Pavkov.

S kojim štoperom ste vodili najteže duele na terenu?

- Najimpresivniji utisak na mene je ostavio Virdžil van Dajk. Protiv jačeg i spremnijeg štopera nisam igrao. Pamtim i Pongračića iz Salcburga, ima i on svoje kvalitete.

foto: Kurir

Da li je igranje za reprezentaciju Srbije došlo kao kruna sjajne sezone u dresu Crvene zvezde?

- Nadam se da je to tek početak, a ujedno i nagrada za sve što sam pokazao u Zvezdi.

U rad reprezentacije uključen je Nikola Žigić. Stasom i načinom igre dosta podsećate na njega. Da li vam je dao neki savet?

- Naravno. Razgovarao sam s Nikolom. Pričao mi je, dao nekoliko saveta kako da nastavim dalje da igram. Meni je bila čast da sam bio pored njega.

Praznik fudbala na praznik rada! Dve izuzetno ofanzivne ekipe Barselona i Liverpul večeras se sastaju u prvom meču polufinala (a mnogi bi rekli, finalu pre finala) Lige šampiona. Keca je 1,90, dvojka 4,10, a 3+ 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Liverpul.

Skriveni talenat

ROĐENI KOŠARKAŠ, ŠUT 10 OD 10

Pokazali ste posle jednog treninga dobre šuterske predispozicije iz košarke. Gađali ste 10 od 10, plus horog na kraju, bez promašaja. Ima li skrivenog košarkaškog talenta u vama?

- Iskreno, ne (smeh)! Ali za sve sportove imam dara. Pored fudbala, najviše volim tenis. Košarka je na trećem mestu. To na treningu desilo se iz neke šale i dobrog zezanja. Odrastao sam na selu, imao sam i jedan koš u dvorištu, tako da je to verovatno ostalo otada.

Omiljeno prvenstvo

PREMIJER LIGA JE VRH

U kojoj ligi bi najviše voleo da nastaviš karijeru?

- Volim Premijer ligu, tamo je fizička sprema na prvom mestu, a svi klubovi igraju lepo i brzo. Opet, mogao bih da navedem šta mi se sviđa u svakom prvenstvu. Italijani taktički najbolje rade, u Španiji igraju majstori fudbala. Njihova liga mi je možda i najlepša za gledanje.

Slavni prethodnik

STOPAMA VUJADINA BOŠKOVA

Begeč je ranije bio poznat po Vujadinu Boškovu, sada po vama. Koliko vam to imponuje?

- Čast je biti u društvu takvog velikana srpskog fudbala. Posebno mi je drago što iz mog mesta dolazi jedna takva legenda. Voleo bih da nastavim njegovim stopama.

Praznik rada

ROŠTILJANJE ZA 1. MAJ

Kako pamtite proslave Prvog maja?

- Kad sam bio mlađi, društvo se uvek organizovalo nekoliko dana ranije. Izlazili smo u prirodu, kampovali, znali da okrenemo roštilj i stvarno uživamo. Kako je krenulo ozbiljnije bavljenje fudbalom, onda se i to promenilo. U poslednjih nekoliko godina ne proslavljam 1. maj na taj način jer mi jednostavno obaveze to ne dozvoljavaju.

Kurir Sport/Aleksandar Radonić/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track