MIJAILO GRUŠANOVIĆ, SLAVNI KOŠARKAŠ: Praznik rada na traktoru!
Foto: Kurir

Gde je, šta radi

MIJAILO GRUŠANOVIĆ, SLAVNI KOŠARKAŠ: Praznik rada na traktoru!

Košarka -

Nekada najbolji košarkaš domaće lige napustio je sport i bavi se poljoprivredom.

Košarkaša legenda Mijailo Grušanović, koji je po mnogo čemu ostavio dubok trag u sportu, sada živi skromno u svom selu Klenje u Mačvi, gde se bavi poljoprivredom.

- Prvo ću reći da smo mi, Mačvani, verni našem kraju, a što se mene tiče, ostao sam na selu i nastavio da se bavim poljoprivredom. Moje dve sestre su otišle u Beograd, udale se, a ja sam ostao s roditeljima. Veliko imanje, mora neko da vodi računa o tome - počeo je razgovor za Kurir nekada snažni centar i najbolji košarkaš domaće lige, koji se igrao pod obručima sve do 48 godine.

- Obrađujem 18 hektara zemlje. Gajim najviše kukuruz, suncokret i pšenicu. Ima dosta posla, nije lako, ali mnogo mi znači što je moj stariji sin Nemanja ostao ovde. Završio je srednju veterinarsku školu, ostao na selu, imamo farmu svinja, oko 30 krmača, sve to mi tovimo - dodao je on.

foto: Kurir

Mijailo Grušanović smatra da je na selu najvažnija organizacija i da je sve posle mnogo lakše.

- Ne ustajemo tako rano, oko 7.30. Prvo popijemo kaficu, pa završimo jutarnje obaveze oko stoke. Dosta posla ima u ovom periodu godine, na početku proleća. Oko sejanja kukuruza i soje ima dosta posla, ali kad želimo da se odmorimo, dođemo kući i već smo se navikli na taj način života. Imamo svu mehanizaciju koja je potrebna za rad na njivi - iskren je Mijailo Grušanović.

Košarkaška legenda nekad je proslavljala 1. maj, ali to sada nije slučaj.

- Kad sam bio mlađi, proslavljao sam Prvi maj, sada sam malo stariji, to baš i ne praktikujem. Ovde godine su se Uskrs i 1. maj u nekoliko dana, ali mi kao porodica više preferiramo Uskrs, to je porodični praznik. Moram da budem da iskren da sam ranije drugačije gledao na praznik rada. Sve se menja - zaključio je Grušanović.

Još jedna ulaznica za Fajnal for Evrolige ostala je u opticaju, a ona će biti dodeljena večeras, Efesu ili Barseloni. Trenutno je 2:2 u seriji i večeras od 19.30 se sve završava. Kec je 1,50, a dvojka 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Barselona.

Košarka u krvi

SIN POŠAO STOPAMA OCA

foto: Printscreen Facebook

Mlađi sin Mladen pošao je stopama oca, trenutno igra za Dunav iz Banovaca.

- Mlađi sin je sam odlučio da se bavi košarkom. Počeo je da trenira u Šapcu, pa u Megi, onda je prešao u Jagodinu. Za Superligu ga je angažovao Dunav iz Banovaca, gde će biti do kraja sezone. Smatram da u našoj liga nema previše para i ona je odlična za pravljenje igrača - istakao je Mijailo.

Kurir Sport/Milan Nastić/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track