TUGA JOŠ NE PRESTAJE: Na današnji dan pre 20 godina poginuo je veliki sportista, Srbin, ali pre svega ČOVEK!
Foto: Printscreen

da se ne zaboravi

TUGA JOŠ NE PRESTAJE: Na današnji dan pre 20 godina poginuo je veliki sportista, Srbin, ali pre svega ČOVEK!

Fudbal -

Većina nas je proživela bombardovanje, i što je krajnje bizarno, sećamo ga se kao lepši deo naših života. Jednostavno smo bili klinci, bezbrižni, raspust trajao 6 meseci, nismo bili svesni situacije koja se odvijala oko nas.

Sa druge strane, vodile su se borbe, država je napadnuta a ljudi su ginuli. Malo je poznato, da je jedan od momaka koji je dao svoj život za otadžbinu bio fudbaler Čukaričkog.

Nenad Nikolić je rođen 1961. godine u Lipljanu. Još kao klinac je došao sa porodicom da živi u Zemun, da bi ubrzo prešao na Petlovo Brdo. Nenad je ubrzo počeo da se ističe u kraju kao veoma dobar fudbaler. Kako i ne bi, jer je svaki minut slobodnog vremena proveo sa loptom.

Prvi klub u životu mu je bio beogradski Partizan, ali nije uspeo da stigne do prvog tima. Posle toga je nastupao za Čukarički, Žarkovo, Proleter iz Zrenjanina i američki Takoma Stars. Zanimljivo je, da se Nenad tokom karijere dva puta vraćao na Banovo Brdo, jednom u Zrenjanin.

Oženio se 1991. godine, a kum mu je bio kiparski reprezentativac Vesko Mihajlović. Postao je i otac dvoje dece, Katarine i Aleksandra, koji su u vreme početka NATO agresije imali 2 godine, odnosno 8 meseci. Počinje rat, a Neša dobija poziv da stane na branik otadžbine. Nije ga odbio...

Nenad je kao rezervista dobio zadatak da čuva zgradu saveznog MUP-a. Mesec dana po početku bombardovanja, zgrada biva pogođena. Nije bio povređen, ali je kao pravi sportista potrčao unutra da pokuša da spasi kolege koji su se nalazili ispod ruševina. Drugi projektil je pao i usmrtio ga. Danas je dvadesetogodišnjica od kada je ovaj odvažan i hrabar čovek izgubio život!

Memorijalni turnir „Nenad Neša Nikolić” je prvi put održan 2014. godine na terenima Fudbalskog kluba Čukarički. Čak je i opština Čukarica pomogla održavanje i organizaciju istih.

To ne menja činjenicu da je Čukarički ostao bez svoje legende, porodica Nikolić bez oca, brata i supruga, a Srbija bez viteza koji je nesebično želeo da pomogne svojim drugovima.

U znak svih onih koji su dali život za slobodu i Kosovo i Metohiju, da bi ga sada neki drugi prodavali!

Slava junacima!

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track