DE BEK IGRA ZA BOLESNOG BRATA I PRIJATELJA KOJI JE DVE GODINE U KOMI: Životna priča Ajaksovog junaka je scenario za film!
Foto: Profimedia

Svaka čast!

DE BEK IGRA ZA BOLESNOG BRATA I PRIJATELJA KOJI JE DVE GODINE U KOMI: Životna priča Ajaksovog junaka je scenario za film!

Fudbal -

Dao je gol Juventusu za prolaz u polufinale. Dao je gol i kojim je Ajaks srušio Totenhem u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, čime je "Kopljanike" doveo u predvorje finala.

Možda Doni Van de Bek (22) nije prva zvezda Ajaksa, ali je svakako jedan od najvećih junaka za fantastične rezultate ovog tima.

Mladić koji kao od šale trese mreže evropskih velikana ima više nego inspirativnu životnu priču.

De Bek je veliki prijatelj sa Abdelhakom Nurijem. Njih dvojica su kao klinci maštali da jednog dana obuku dres prvog tima Ajaksa i postanu miljenici navijača.

Taj san je prekinula grozna nesreća 8. jula 2017. godine kada se Nuri srušio na pripremnoj utakmici Ajaksa u Autriji i pretrpeo teška oštećenja mozga. Gotovo dve godine kasnije Nuri je i dalje u komi, a De Bek golove i pobede posvećuje njemu.

Tri nedelje posle nesreće, kada je postigao gol Nici u pretkolu Lige šampiona, pokazao je broj 34, koji je nosio njegov prijatelj.

"Uvek želim da postignem gol. Ali ovog puta sam to želeo više nego ikad. Za Apija i njegovu porodicu. On želi da mi nastavimo", rekao je tada Doni.

Drugar Apija nije jedini za koga igra Doni Van de Bek. Svoje trijumfe posvećuje i bratu Rodiju kome je u detinjstvu otkriven tumor na leđima.

"Tada je Doni tek bio na probi u Ajaksu. Jako ga je pogodilo kad je video brata u teškom stanju. Ali, Rodi mu je rekao: "Ne brini za mene, samo se pobrini da postaneš igrač Ajaksa", ispričao je otac Andre Van de Bek.

Doni Van de Bek je u klubu svojih snova 12 godina. Pre četiri godine je kao najbolji mladi igrač ušao u prvi tim, a ovog leta će se oko njega otimati najveći evropski klubovi.

Njegova želja je da ode sa stilom. U Ligi šampiona se nalazi na korak od finala. U nedelju igra finale kupa Holandije protiv Viljema, a dve pobede ga dele i od titule prvaka Holandije. Prve posle pet godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track