LEGEDNDA!

POSLE OVOGA SRPSKI FUDBAL VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTI: Saša Ilić odigrao poslednji meč na JNA i sa knedlom u grlu pozdravio svoje Grobare! (KURIR TV)

Fudbal -

Legendarni fudbaler i kapiten Partizana Saša Ilić večeras je odigrao poslednji meč u svojoj karijeri na stadionu u Humskoj.

Ilić je na meču protiv Proletera u poslednjem meču Superlige, koji su crno-belo dobili sa 2:0, nosio kapitensku traku 80 minuta.

Njegov izlazak iz igre ispraćen je aplauzima, vatrometom i pesmom navijača "Ja bih da igra još malo, jer Sale je samo jedan".

foto: Printscreen

Na južnoj tribini Partizanovog stadiona raširen je transparent "Za Grobare je svetinja dres sa brojem 22".

Sa Partizanom je sada 41. godišnji napadač osvojio 11 titula prvaka države, šest nacionalnih kupova, igrao je dva puta u Lige šampiona sa Partizanom i jednom sa ekipom Galatasaraja.

U crno-belom dresu odigrao je 874 meča i postigao 240 golova i rekorder je po broju odigranih utakmica na večitoj klupskoj listi.

foto: Printscreen

U prvenstvu je odigrao je 423 meča u prvenstvu i postigao 130 golova. Po broju odigranih prvenstvenih mečeva u domaćim ligama nalazi se na drugom mestu večne liste, a ispred njega je samo još Enver Marić na prvom mestu sa 439 mečeva.

Rekorder je i u večitim derbijima sa 31 odigranim mečom (9 pobeda, 8 nerešenih i 14 poraza).

Saša Ilić....poslednji ulazak u tunel u dresu crno-belih...

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

U Partizan je stigao 1988, a registrovan je 30. avgusta te godine. Na prvi trening ga je odveo otac kada je imao devet godina. Prošao je kompletnu Partizanovu školu, a prvi profesionalni ugovor potpisao je 1996, kada je jednu sezonu igrao za Teleoptik.

U dresu Partizana debitovao je na utakmici protiv Borca iz Čačka 26. oktobra 1996.

foto: Printscreen

Pored Partizana nastupao je za Galatasaraj, Salcburg, Larisu i Seltu.

U svim klubovima, izuzev Selte, nosio je dres sa brojem 22.

Za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije debitovao je 16. avgusta 2000. protiv Severne Irske, a odigrao je za najbolju selekciju 37 mečeva i postigao četiri gola.

foto: Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track