MILOJE BI KAO MILJAN: Zvezdaši očekuju da Vladan Milojević osvoji i treći titulu zaredom i tako se izjednači sa legendarnim trenerom Miljanom Miljanićem
Foto: Starsport©

ulazak u istoriju

MILOJE BI KAO MILJAN: Zvezdaši očekuju da Vladan Milojević osvoji i treći titulu zaredom i tako se izjednači sa legendarnim trenerom Miljanom Miljanićem

Fudbal -

Novi veliki izazov za trenera fudbalera Crvene zvezde koji je u poslednje dve godine postavio visoke standarde u domaćim, ali i evropskim okvirima

Vladan Milojević ostaje trener Crvene zvezde i za sledeću sezonu! To je epilog sastanka u subotu veče koji je obavio sjajni stručnjak sa čelnicima kluba Zvezdanom Terzi}em i Mitrom Mrkelom.

Vladan Milojević uspeo je da odbrani titulu u Srbiji, što je podvig koji je pošao za rukom malom broju trenera Crvene zvezde. Pre Miloja to su uspeli samo Milovan Ćirić, Milorad Miša Pavić, Branko Stanković i Slavoljub Muslin. Jedini trener u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana koji je tri puta zaredom bio šampion države jeste Miljan Miljanić. Bilo je to pre skoro pet decenija. Pošto je Vladan Milojević odlučio da ostane, ispred njega je veliki izazov. Da se po broju uzastopno osvojenih titula izjednači sa takvom legendom kakav je bio Miljan Miljanić.

foto: Starsport©

Nije tajna da je Vladan Milojević imao tokom zime unosnu ponudu kluba Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vrednu 3.200.000 evra. Posle toga u igru su ušli i Kinezi, tačnije klub Dalijen. Međutim, Milojević je odlučio da je za njega bolje da ostane u Crvenoj zvezdi i sa ekipom koju je selektirao uz pomoć Mitra Mrkele još jednom napadne neko od evropskih takmičenja, Ligu šampiona ili Ligu Evrope. U decembru, kada svi kineski klubovi pred početak sezone biraju trenere i nove igrače moguć je novi napad Dalijena na Vladana Milojevića.

Pored klubova iz Azije, prema pisanju grčkih medija Vladana Milojevića želeli su i grčki velikani iz Atine. Olimpijakos i AEK nisu zadovoljni kako su prošli ove sezone i želeli su Vladana Milojevića, međutim konkretnih poteza nije bilo, a popularni Miloje je odlukom da ostane u Crvenoj zvezdi do kraja ugovora 2020. godine sam odlučio da odbaci bilo kakve spekulacije vezano za svoj status na Marakani.

Oni su bili uzastopni prvaci sa Zvezdom

Milovan Ćirić (1956, 1957) Milorad Miša Pavić (1959, 1960) Miljan Miljanić (1968, 1969, 1970) Branko Stanković (1980, 1981) Slavoljub Muslin (2000, 2001) Vladan Milojević (2018, 2019)

Neki će otići, neki doći

Milojev spisak želja

Sastanak između Vladana Milojevića sa jedne i Zvezdana Terzića i Mitra Mrkele sa druge strane protekao je u vedroj atmosferi. Dve strane lako su pronašle zajednički jezik za nastavak saradnje, a Milojević je imao i nekoliko zahteva vezanih za ekipu koja će napasti Evropu. Trener crveno-belih predočio je čelnicima kluba na koje igrače više ne računa po završetku sezone, ali i koje su njegove želje u letnjem prelaznom roku.

Spremni za prelazni rok

Biće dosta odlazaka

Crvenu zvezdu bi ovog leta moglo da napusti dosta igrača. Mnogi od njih su osvojili sve što je moglo da se osvoji, pa bi da naplate odlične sezone u prvenstvu Srbije i Evropi. Filip Stojković, Vujadin Savić i Milan Rodić svakako su igrači koji već sada imaju unosne ponude iz inostranstva. U tu grupu mogu da se uvrste i Branko Jovičić, Lorenco Ebisilio, Ričmond Boaći i Dejan Joveljić. Zamene su spremne, dovedeni su Milan Gajić, Nemanja Milunović, Mirko Ivanić, Miloš Vulić i Aleksa Vukanović.

Ako ode Bakula

Ignjovski već upakovan

Davnašnja želja Zvezdana Terzića fudbaler Aleksandar Ignjovski (28) biće pojačanje Crvene zvezde, ukoliko klub ovog leta proda Branka Jovičića. Za popularnog Bakulu ima interesovanja, a Ignjovski kojeg Terzić poznaje još iz vremena kada je bio klinac, u junu postaje slobodan igrač. Naime, Aleksandar Ignjovski, upisao je 17 utakmica u dresu Magdeburga, kluba koji je ove sezone ispao iz nemačke Cvajte.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track