LEGENDARNI STEPI SE PITA: Zašto se menjala taktika pred Ukrajinu?!
Foto: Saša Pavlić, Reuters

Petarda baš boli

LEGENDARNI STEPI SE PITA: Zašto se menjala taktika pred Ukrajinu?!

Fudbal -

Ko još menja taktiku i koncept igre u ovako važnoj utakmici, a koliko čujem, ni među igračima nije sve kako treba, objašnjava Dragoslav Stepanović

Trenerska logika kaže - ne isprobavaj novu taktiku na utakmici za bodove. Ne odstupaj previše od ustaljenih zamisli, jer igračima je potrebno vreme da se priviknu na drugačije zadatke.

Upravo je to bio razlog najvećeg debakla srpske fudbalske reprezentacije u svojoj novijoj istoriji.

Iskusni Dragoslav Stepanović u strategiji 3-5-2 vidi razlog za debakl "orlova" u Lavovu - 5:0 (2:0), ali nije jedini:

- Čujem da ni atmosfera među igračima nije kako treba. Negde se desio problem među njima. Nije to dobro, ali neće biti propast sveta samo zato što smo izgubili od Ukrajinaca. Sada treba pobediti Litvaniju i sesti za sto i razgovarati sa svima. Da vidimo, šta kome smeta, zašto nam se posle dve odlične utakmice sa Portugalom i Nemačkom ovo dešava - priča Dragoslav Stepanović za Kurir i predlaže šta dalje:

- Mora se opet pričati s Milivojevićem i Nastasićem. Oni moraju igrati za svoju zemlju, jer je ta zemlja ulagala u njih, pa su postali poznati igrači i zato što su igrali za selekcije Srbije.

Popularni Stepi nije iznenađen raspletom u Lavovu. Tvrdi da poslednjih meseci reprezentacija povodom svojih mogućnosti nije bila realna.

- Kako se pričalo i pisalo ova dva meseca, nisam ni iznenađen što se malo podigao nos zbog mečeva s Portugalcima i Nemcima. Nije bilo potrebno ni da se za ovu utakmicu menja koncept igre. Posebno zato što treba uzeti u obzir da nekad neće meč da se razvija prema početnim zamislima, pa su potrebne promene. Sve to zajedno napravi konfuziju igračima. Ako još odnosi u timu nisu sređeni, onda lako dođete u situaciju da jedan zaboravi šta mu je zadatak, a da saigrač kaže "neću ja da trčim za tebe" - objasnio je slikovito Dragoslav Stepanović.

Fejsbuk čestitka predsednika Ukrajine

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je igračima i stručnom štabu veliku pobedu nad našom selekcijom. - Čestitam na pobedi reprezentaciji Ukrajine - napisao je Zelenski na svom Fejsbuk profilu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track