EKSKLUZIVNO! AVRAM GRANT, BIVŠI TRENER ČELSIJA I PARTIZANA ZA KURIR: Bio bih selektor Srbije! Žao mi je crno-belih!
Foto: Kurir sport/Goran Anđelković

Intervju

EKSKLUZIVNO! AVRAM GRANT, BIVŠI TRENER ČELSIJA I PARTIZANA ZA KURIR: Bio bih selektor Srbije! Žao mi je crno-belih!

Fudbal -

Spreman za pregovore Srbija je uvek imala dobre igrače, ali nikako da ostvari neki zapaženi rezultat. Ponosan sam na uspeh Čelsija u Ligi Evrope, ali mi je krivo zbog loših rezultata mojih crno-belih, kaže Avram Grant

Ako ste se pitali gde je i šta radi Avram Grant, evo odgovora. I ne samo to - legendarni trener Čelsija i bivši strateg Partizana pričao je naširoko za Kurir. Slavnog Izraelca sreli smo na Evropskim igrama u Minsku, na boks mečevima.

Otkud vi u Belorusiji, na Evropskim igrama, i to na boks meču Srbije?

- Pre tri dana sam došao u Minsk. Biznis (osmeh)... A sad koristim priliku i da ispratim Evropske igre.

Koliko pratite Partizan? Da li se čujete s nekim iz Humske?

- Ne čujem se ni sa kim, ali pratim rezultate kad god stignem. Znam da je Partizan imao lošu sezonu. Šteta. Ne znam šta je razlog tako loših rezultata, ali mi je žao zbog toga. Uvek više volim kad moji bivši klubovi pobeđuju.

Vaš Čelsi je osvojio Ligu Evrope.

- Da, da. Kao što rekoh, volim kad moji klubovi ređaju uspehe. Iskreno, to takmičenje sam možda i najmanje pratio, ali kako se bližio kraj, onda je i moje interesovanje raslo. Drago mi je zbog Čelsija, Mauricio Sari je odlično odradio posao.

foto: Kurir sport/Goran Anđelković

Pratite li reprezentativni fudbal? Kako vam se čini tim Srbije? - Pratim, naravno. Srbija je uvek imala dobre igrače, ali nikako da ostvari neki zapažen rezultat. Podsećate me na moj Izrael, mada realno imate mnogo veće asove. Pa vaši igrači su vodeći u svojim klubovima, zato mi nije jasno kako ne možete da ostvarite dobar rezultat.

Da li znate da je Srbija trenutno bez selektora, i da li biste prihvatili eventualni poziv FSS? - E to nisam znao. Znam samo da u Srbiji treneri često plaćaju ceh. A da li bih prihvatio poziv? Pa što da ne, ako se dogovorimo. Kao što rekoh, Srbija ima dobre igrače, neke sam i ja trenirao. Zadovoljstvo je raditi s takvim imenima. Nije tajna da ste i ranije bili kandidat za selektora Srbije, dok je predsednik FSS bio Tomislav Karadžić. - Moje ime se često pominje kad god se negde bira novi trener ili selektor. Tačno je da je bilo nekih kontakata, ali ništa konkretno.

Za kraj, kako vam je delovala Crvena zvezda u Ligi šampiona? - Velika stvar je biti deo Lige šampiona, pa tako Crvena zvezda treba da bude ponosna na svoje rezultate. Znam da su pobedili Liverpul, pa eto možete se hvaliti da ste pobedili evropskog šampiona (osmeh)... - završio je razgovor Avram Grant.

Kurir uvek u pravu Tačno je, kupio sam stan u Beogradu

Avram Grant se iznenadio kad smo ga pitali za stan koji je nedavno kupio u Beogradu, u Ulici Kneza Miloša. - Jeste, tačno je. Dopada mi se Beograd. Baš sam pre nedelju dana bio tamo i opet ću uskoro. Eto, možete me smatrati Beograđaninom (osmeh)... - potvrdio je našu informaciju slavni Izraelac.

Ne prati samo fudbal Srbijo, imaš dobre boksere!

Nije tajna da je Avram Grant istinski zaljubljenik u boks. Otuda i ne čudi što smo ga baš na boksu zatekli tokom Evropskih igara u Minsku. - Srbijo, imaš dobre boksere. Velike talente. O tome su mi pričali ljudi iz izraelskog bokserskog tima, a sad sam se i lično uverio u to gledajući Konovalova - izjavio je Avram Grant za Kurir.

Napred Izrael Navijao protiv Kosova

Pre meča srpskog boksera Konovalova, Avram Grant je na Evropskim igrama bodrio svog Izraelca Štiva u meču protiv Bajokua iz tzv. države Kosovo. Sudijskom odlukom pobedio je Izraelac, zbog čega Grant nije krio zadovoljstvo. Zanimljivo, odmah iza njega bili su navijači s kosovskim zastavama, vidno razočarani zbog poraza njihovog boksera.

Lična karta

Ime: Avram Grant Rođen: 6. maj 1955, Petah Tikva Trenerska karijera: Hapoel (1986-1991), Makabi (1991-1995), Čelsi (2007-2008), Portsmut (2009-2010), Vest Hem (2010-2011), Partizan (2012), Gana (2014-2017) Uspesi: Četiri puta šampion Izraela, osvajač Kupa Izraela, Finalista Lige šampšiona s Čelsijem, vicešampion Engleske s Čelsijem, finalista FA Kupa sa Portsutom, šampion Srbije s Partizanom, finalista Kupa afričkih nacija s Ganom.

Goran Anđelković/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track