TRANSFER BOMBA JE EKSPLODIRALA! Svetozar Marković potpisao za Olimpijakos
Foto: Starsport©

DEFANZIVAC SE SELI U PIREJ

TRANSFER BOMBA JE EKSPLODIRALA! Svetozar Marković potpisao za Olimpijakos

Fudbal -

Sada je i zvanično, Partizan je prodao mladog štopera Svetozara Markovića u Olimpijakos.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Slovenije – Nemanje Ilića

Marković je u klub iz Pireja prešao iz Partizana, a do konačnog dogovora došlo je posle veoma dugih i mukotrpnih pregovora. Štoper Partizana iznenada je napustio slovenačko Pohorje gde se sa crno-belima nalazio na pripremama. Talentovani štoper bio je u protokolu za prijateljsku utakmicu protiv Olimpije u Ljubljani, ali nije ulazio u igru jer se očigledno čuvao za put u Grčku.

Posle utakmice Marković je krenuo put Grčke gde se nalazi već dva dana. Posle dugih i teških pregovora koji sve ukupno traju već nekoliko meseci, Marković je odlučio da stavi svoj paraf. Partizan će od ovog transfera inkasirati 1,5 miliona evra uz 10 posto od narednog transfera Markovića.

foto: Dado Đilas

Do realizacije ovog transfera moglo je da dođe i dosta ranije, oba kluba su se dogovorila oko obeštećenja, ali Markoviću nije odgovarala plata od 150.000 evra na godišnjem nivou, pa je iz tog razloga sve stopirano. Međutim, evo par nedelja kasnije Grci su odlučili da ’’podebljaju’’ ponudu i odmah na adresu hotela Habakuk, gde su smešteni crno-beli, stigle su avionske karte za popularnog Svetu koji nije puno razmišljao.

foto: FK Partizan / FK Olimpijakos

Pretpostvlja se da je okidač u pregovorima bila povreda Jagoša Vukovića, koga bi Marković mogao da zameni na pozciji standardnog štopera.

Popularni Sveta ima samo 19 godina i mnogi ga smatraju za najvećeg talenta na pozciji centralnog beka na ovim prostorima. Prošao je sve mlađe selekcije reprezenatcije Srbije, za mladu selekciju upisao je tri nastupa, a debitovao je 7. septembra prošle godine.

kurir.rs / N. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja