HRVAT PROGOVORIO POSLE SKORO 6 GODINA OD KRVNIČKOG STARTA NA MARAKANI Skandalozna izjava Josipa Šimunića o stratu nad Sulejmanijem: Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!
Foto: Saša Pavlić

NEVEROVATNO

HRVAT PROGOVORIO POSLE SKORO 6 GODINA OD KRVNIČKOG STARTA NA MARAKANI Skandalozna izjava Josipa Šimunića o stratu nad Sulejmanijem: Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!

Fudbal -

Bivši reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić je u izjavi za australijske medije progovorio o konktroverznom faulu nad Miralemom Sulejmanijem.

Uskoro će šest godina od užasnog starta Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem na Marakani na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

"Orlovima" je bila potrebna pobeda kako bi ostali u trci za plasman na Mundijal, a kada je Miralem Sulejmani krenuo po gol u "otvorenu kontru" u 80. minutu, pri rezultatu 1:1, desio se jedan od užasnijih startova kome je svedočila beogradska "Marakana".

Hrvat je krvnički uklizao Sulejmaniju koga nije mogao da stigne i na taj način sprečio gotovo čist gol. Odmah posle utakmice Hrvat se javno izvinuo Sulejmaniju zbog starta, ali pitanje je koliko je to bilo iskreno pošto je sve šokirao svojom izjavom na jednoj australijskoj radio stanici.

"Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!", kazao je Šimunić koji je u jednom od prethodnih intervjua kazao da bi uprkos crvenom kartonu i povredi rivala - to ponovio isto.

foto: Fonet

Ovim remijem Hrvatska je izborila plasman na SP, gde se doduše i nije proslavila. Šimunić je posle ovog meča u Beogradu zabeležio samo još jedan nastup za nacionalni tim, ali pre svega zbog kazne UEFA koja se odnosila na Ustaški poklič ovog fudbalskog veterana.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track