RAPSODIJA PARTIZANA Malatja izgorela u grotlu Grobara: Crno-beli sa velika dva gola prednosti idu u Tursku! Sadik, Asano i Suma pogađali za veliku pobedu u Humskoj (KURIR TV)
Foto: Starsport©

KVALIFIKACIJE ZA LE

RAPSODIJA PARTIZANA Malatja izgorela u grotlu Grobara: Crno-beli sa velika dva gola prednosti idu u Tursku! Sadik, Asano i Suma pogađali za veliku pobedu u Humskoj (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Malatiju s 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Partizan je poveo u četvrtom minutu pogotkom Umara Sadika, da bi na 2:0 povisio debitant Takuma Asano u 67. Malatija je ipak u 84. minutu smanjila prednost preko Isam Šebake u 83. minutu posle kornera, ali je novi gol za crno-bele postigao Sejduba Suma u 90. iz jedanaesterca.

Revanš utakmica igraće se za sedam dana u Malatiji.

Utakmica nije mogla bolje da počne po crno-bele pošto su već posle četiri minuta igre poveli golom Sadika.

Akciju je započeo Nemanja Miletić, lopta je stigla do Sume koji je bez problema prevario dvojicu protivničkih igrača i dodao do Sadika koji je još lakše pogodio za 1:0.

Nakon tog gola lopta je sve više bila u posedu Malatije, pretili su gosti, imao je posla i Stojković, ali se Partizan odbranio i u 27. minutu mogao da duplira prednost.

Suma je imao situaciju jedan na jedan i kada je oko 18.000 navijača u Humskoj već videlo loptu u golu on je šutirao pravo u golmana Malatije.

Dobru priliku imao je i Tošić u samom finišu poluvremena, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara završio malo pored gola.

U 51. minutu su crno-beli tražili penal nakon što je Sadik pao u kaznenom prostoru, sudija Ivanov iz Rusije je samo odmahnuo rukom, a nekoliko minuta kasnije je Suma ponovo prokockao vrlo dobru priliku.

Ponovo je bio sam pred golmanom, imao je vremena da se lepo namesti i bira gde da šutira i ponovo je to uradio slabo.

Nakon te propuštene šanse umalo je stigla kazna na suprotnoj strani. Tore je sjajno prošao po desnoj strani, snažno šutirao i na sreću Partizana pogodio samo stativu.

Usledile su prilike debitanta Asana, ponovo Sume, a potom je japanski fudbaler u 67. minutu izazvao veliko oduševljenje na stadionu. Dobio je dobru loptu Zdjelara, sjajno prošao po levoj strani, izašao sam ispred Farnola i treću situaciju jedan na jedan pretvorio u gol.

Malatija je u 83. minutu ipak uspela da smanji rezultat. Nakon kornera s leve strane najbolji u skoku bio je Šebake i poslao loptu iza ledja Stojkovića.

Kada je izgledalo da je Partizan propustio priliku da na revanš putuje s ubedljivijom prednošću, Asano je iznudio jedanaesterac.

On je centrirao s leve strane, ali ga je izblokirao kapiten Šebake, ispostavilo se rukom, pa je sudija Ivanov pokazao na belu "tačku", a siguran izvodjač najstrože kazne bio je Suma.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

Kraj!

90. minut - Meč je produžen za 5 minut.

90. minut - GOOOOOOL! Suma sa penala!

89. minut - PENAL ZA PARTIZAN!

84. minut - Iz igre izlazi Sadik, na teren ulazi Ognjen Ožegović.

83. minut - GOL! Šebake iz kornera!

78. minut - Iz igre izlazi Bojan Ostojić zbog povrede, u igru ulazi Igror Vujačić koji danas slavi 25. rođendan.

75. minut - Kiša je ponovo počela da pada.

67. minut - GOOOOOOL! Asano pogađa na debiju! Izbio je Japanac po ko zna koji put sam isred gola Malatje i ovog puta je bio precizan. Gol na debiju Japanca.

65. minut - Nova odlična prilika za Partizan. Centrirao je Urošević, lopta je preška Sadika i Tošića, uklizao je Suma na prazan gol, ali lopta ide daleko preko prečke.

63. minut - ŠANSA! Nova odlična prilika za Partizan. Kontra Partizana 3 na 2, Suma dodaje Asanu koji izbija sam ispred gola gostiju, ali golman Malatje opet brani nemoguće.

62. minut - Savo Milošević dobija žuti karton zbog protesta.

58. minut - STATIVA! Gohkan Tore je malopre ušao u igru i prvim šutem pogađa okvir gola. Lopta se odbila do napadača Malatje koji nije lepo zahvatio loptu i pormašio je parazan gol.

foto: Starsport

54. minut - ŠANSA! Sadik je dodao do Sume koji je izbio sam ispred gola gostiju, ali golman Malatje brani levom nogom. Ovo je druga odlična prilika za Sumu koja nije iskorišćena.

50. minut - Sadik je ušao u šesnaest i sa dve brze finte prošao štopera koji ga je nakon toga faulirao, Sadik je pao, ali sudija je pokazao da se igra nastavi. Ceo stadion je ustao na noge iz protesta.

46. minut - U igru je ušao Takuma Asano umesto Filipa Stevanovića. Ovo je Japancu debi u crno-belom dresu.

46. minut - Veliko nevreme pogodilo je Beograd za vreme utakmice.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre.

45. minut - Utakmica je produžena za 4 minuta.

44. minut - Transparent na istočnoj tribini privukao je pažnju svih prisutnih.

43. minut - Pogledajte kakva je ludnica nastala posle gola Sadika za vođstvo Partizana.

40. minut - Novi žuti karton. Sada je ''požuteo'' Filip Stevanović.

37.minut - Preuzeli su inicijativu fudbaleri Malatje i na sve načine pokušavaju da postignu gol. Kiša im ide u korist pošto je teren vlažan, pa pokušavaju šutevima iz daljine.

35. minut - Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić porogovorio o javnim napadima EKSKLUZIVNO za Kurir!

32. minut - Sadik je na zemlji zbog lakše povrede, nagazio ga je fudbaler Malatje. Kiša je počela da pada, pa je tempo igre drastično opao.

27. minut - ODLIČNA ŠANSA ZA PARTIZAN - Suma je odličnim prodorom izbio sam ispred golmana Turaka, ali je nestvarnom odbranom sačuvao gol Malatje. Šteta, propala je odlična prilika za Partizan.

foto: Starsport

25. minut - Saša Zdjelar dobija žuti karton zbog grubog starta.

24. minut - Posle greške Šćekića, loptu je uzeo Jahović koji je izbio sam ispred Stojkovića, koji je odbranio, ali sudija je pokazao da je ofsajd pozcijia u pitanju.

23. minut - Pred početak meča navijači Partizana su izviždali bivšeg fudbalera Zvezde Mičela Donalda.

21. minut - Partizan napada opasno Malatju. Probio je Šćekić, ušao u peterac, pokušao da zavrne na penal, ali izbio je loptu štoper gostiju na vreme.

19. minut - Evo kako je Partizan poveo protiv Turaka.

17. minut - Novi pokušaj Partizana. Prodor Sume i šut sa ivice šesnaesterca, ali je lopta sporo došla do gola, pa je golmanu bilo lako da interveniše.

foto: Starsport

14. minut - Đorđe Ivanović je na tribinama, nije čak ni u protokolu. Posle dolaska Asana i dobrih igara Stevanovića, svemanje je mesta za Đoleta Ivanovića.

12. minut - Prvi pokušaj gostiju. Posle kornera pokušao je glavom Mina sa penala glavom, ali nije lepo zahvatio loptu.

4. minut - GOOOOOL! Umar Sadik pogađa na asistenciju Sume! Miletić je poslao dugu loptu, Suma je probio po desnoj strani, ubacio na penal gde je bio Sadik kome nije bilo teško da pogodi skoro prazan gol.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Stevanović, Tošić, Suma - Sadik.

Klupa: N. Stevanović, Vujačić, Asano, Brežančić, Ožegović, Lutovac, Smiljanić.

Malatja: Farnol - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jalčin - Bifuma, Kagiran, Čalali, Fofana - Jahović

Klupa: Džejlan, Tore, Jildirim, Tozlu, Hadebe, Donald, Giljerme.

20:53 - Molde je savladao na svom terenu ekipu Arisa sa ubedljivih 3:0 (2:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pobednik ovog meča odmeriće snage u narednoj rundi sa boljim iz meča Partizan-Malataj koji počinje za nekoliko trenutaka.

foto: Starsport

20: 55 - Na JNA je stigao i selektro Ljubiša Tumbaković.

20:30 - Blagajne u Humskoj su dupke pune. Ovo skoro nije viđeno na utakmicama Partizana.

20:22 - Atmosfera oko stadiona Partizana je spektakularna. Skoro nije viđeno ovoliko Grobara u Humskoj.

20:10 - Kinezi došli u Humski da pruže podršku Partizanu.

19:55 - Zanimljivo je da je Zoran Tošić prošle godine bio veoma blizu Malatje.

19:40 - Napadač Malatje Adis Jahović pred meč u Beogradu otkrio šokantnu tajnu.

19:30 - Bivši kapiten Partizana Saša Ilić dobio je danas mural u Borči.

Prve meč igra se u Beogradu, dok je revanš zakazan za sedam dana u Turskoj.

Crno-beli su kao nosioci bili slobodni prvo kolo, dok su u drugom kolu posle dvomeča bili bolji od velškog Konah keja. Prvi meč u Velsu okončan je minimalnom pobedom Partizana, dok je u Beogradu bilo 3:0 (0:0) za crno-bele.

Malatja je takođe bila slobodna u prvom kolu, dok je u 2. kolu eliminisala Olipiju iz Ljubljane i to posle pobede u Sloveniji sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Jahović, jedan od najboljih igrača ovog kluba.

Malatja je prošle sezone bila jedno od najvećih iznenađenja sezone i kao treća u šampionatu izborila je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, kako to obično biva posle uspešne sezone, ekipa se potpuno promenila. Klub su napustili najbolji igrači među kojima je i Dnaijel Aleksić, povremeni srpski reprezentativac koji je karijeru nastavio na Bliskom istoku.

Pred meč sa Malatjom trener Savo MIlošević je izjavio:

"Za nas je ova utakmica od ogromnog značaja, što se tiče ekonomskog i takmičarskog dela. Veoma je bitno, od presudnog značaja da veliki klub kao što je Partizan igra u Evropi i ovo je možda i najbitnija utakmica koju ćemo igrati do decembra", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Ekipa je spremna, radimo na svim mogućim detaljima za koje mislimo da mogu da nam donesu odredjenu prednost. Verujem da možemo još da dignemo nivo trke i kvaliteta igre. To je suština početka sezone da dižete formu. Trebalo bi da smo posle četiri utakmice već u dobroj takmičarskoj formi. Tu vidim prednost u odnosu na rivala koji je još u pripremama", kazao je Milošević.

foto: Starsport©

Dodao je da će duel sa Malatijom biti najbolji test za Partizan u dosadašnjem delu sezone.

"Dosadašnji protivnici nisu u velikoj meri uspevali da nas ugroze. Neće biti definitivnog suda na osnovu ove utakmice. Još nismo završili prelazni rok... Verujem da ova ekipa može da igra 30-40 odsto bolje, ali je za to potrebno vreme, pa i do oktobra. Nadam se da sutra možemo da izvučemo maksimum u ovom momentu i da se nadamo da će to biti dovoljno", rekao je trener Partizana.

Pohvalno je govorio o Malatiji, za koju je rekao da je "tipičan predstavnik turskog fudbala".

"Ekipa sa mnogo kvalitetnih stranaca, ekipa koja poseduje veliki kvalitet. Malatija je bila peta u turskoj ligi. To je ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone i ima zavidan kvalitet. Njihova agresija je karakteristika koja nama najmanje odgovara. To im omogućava veliku prednost na terenu", naveo je on.

Upitan je da li će Partizanu više odgovarati stil Malatije koja igra fudbal, u odnosu na Konas ki koji to nije činio.

"Do sada smo pričali kako bi nam bilo lakše, ali videćemo sutra", rekao je Milošević uz osmeh.

Milošević nije želeo da otkrije sastav. Sve igrače ima na raspolaganju, jedino je neizvestan Nemanja Miletić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track