IGRA SUDBINE: Bambi je umalo završio u Malatji, a najbolji igrač turske ekipe u Partizanu (VIDEO)
Foto: Printscreen / AP

malo je trebalo

IGRA SUDBINE: Bambi je umalo završio u Malatji, a najbolji igrač turske ekipe u Partizanu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler Partizana Zoran Tošić, mogao je lako da u meču 3. kola kvalifikacija za ligu Evrope, predvodi tursku Malatju, da 2018. godine nije povredio koleno na utakmici sa Radnikom zbog čega je propustio duel sa Trakaijem u drugom kolu Lige Evrope.

Predsednik Malatije, kluba koji je pokazao interesovanje za Zorana Tošića i ušao u pregovore sa igračem, otkrio je da je turski superligaš odustao od fudbalera Partizana zbog toga što ga je čekala duža pauza!?

– Postigli smo dogovor, ali smo zatim načuli da je povreda kolena Tošića ozbiljna i zaustavili smo transfer. Dobili smo podatke da će odsustvovati čak tri meseca. Zbog toga smo bili primorani da se povučemo iz cele priče – rekao je tada Adil Đeverek, prvi čovek Malatije.

Dva kluba koja će se u narednih sedam dana boriti za plasman u plej-of Lige Evrope, razgovarala su i o tome, da iz Turske u Beograd krene napadač iz Brazila Giljerme Kosta Markes, najbolji igrač turske ekipe, koga je u to vreme pratio bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

#tbt @ekstraklasa_official @legiawarszawa #best5goals

Објава коју дели Guilherme (@guicostamarques6) дана

Problem je nastao kada je ustanovljeno da pravima na Giljermea upravlja investicioni fond iz Brazila, koji je, da bi izbegao pravila FIFA i UEFA, a koja zabranjuju trećem licu vlasništvo nad fudbalerom, registrovao igrača u portugalskom petoligašu Santa Kruzu Alvarengi. Tako se i Giljerme obreo u portugalskoj Bragi i poljskoj Legiji, sa kojom je u tri sezone osvojio tri titule i dva Kupa, da bi, posredstvom Fonda, potom stigao i u italijanski Benevento, na kraju i u Malatijaspor gde se vodi kao pozajmljen fudbaler.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track