UEFA ŽESTOKO KAZNILA PARTIZAN: Crno-beli dve evropske utakmice kod kuće pred PRAZNIM TRIBINAMA! Grobari rasističkim povicima zatvorili stadion u Humskoj
Foto: Starsport©

DRAKONSKA MERA

UEFA ŽESTOKO KAZNILA PARTIZAN: Crno-beli dve evropske utakmice kod kuće pred PRAZNIM TRIBINAMA! Grobari rasističkim povicima zatvorili stadion u Humskoj

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraće naredne dve evropske utakmice u Humskoj pred praznim tribinama! UEFA je izrekla drakonsku kaznu crno-belima.

Uz to, Partizan mora da plati i 24.250 evra.

Sve to zbog propusta u organizaciji meča sa Malatjom.

foto: Printscreen/Twitter

Partizan ima pravo žalbe, koju će iskoristiti.

Crno-beli su učinili sve kako bi utakmica sa Malatjom protekla u najboljem redu - izdavali su saopštenja uoči meča, apelovali na navijače...

UEFA je kaznila Partizan po hitnom postupku.

Kako se navodi na sajtu evropske kuće fudbala, novčana kazna je izrečena zbog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja pirotehnike i blokiranih stepenica na tribinama, a tribine su zatvorene zbog rasističkih povika navijača.

UEFA zamera na isticanju keltskog krsta i vređanju fudbalera Malatje Mičela Donalda, inače nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde.

To znači da, ukoliko prođu Malatju, crno-beli bi u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, u kome bi verovatno igrali sa Moldeom (pobedio Aris 3:0), Norvežane dočekali bez pomoći navijača.

Takođe, tim Save Miloševića bi igrao pred praznim tribinama i prvu utakmicu na domaćem terenu u slučaju da se domogne grupne faze.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track