SELEKTOR I SPORTSKI DIREKTOR NA OSTRVU Tumbaković VRAĆA LUKU: Ništa ne obećavamo, niti tražimo od igrača! (FOTO)
Foto: FSS

SASTANAK U LONDONU

SELEKTOR I SPORTSKI DIREKTOR NA OSTRVU Tumbaković VRAĆA LUKU: Ništa ne obećavamo, niti tražimo od igrača! (FOTO)

Fudbal -

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je , posle sastanka sa, između ostalih, Lukom Milivojevićem, da ništa ne obećava potencijalnim reprezentativcima, niti da od njih nešto traži.

"Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa nismo ni obećavali, ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I, dobro je bilo"", rekao je Tumbaković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Tumbaković je zajedno sa sportskim direktorom Saveza Vladimirom Matijaševićem bio u Londonu gde je gledao duel Kristal Palasa i Evertona.

"Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, 'gazda' u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali, generalno je utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi", kazao je Tumbaković.

luka milivojević
luka milivojevićfoto: Starsport©

Luka Milivojević u prethodnom periodu nije bio u reprezentaciji zbog otvorenog sukoba sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem.

Sada će se vratiti u nacionalni tim.

Pored njega, predstavnici reprezentacije Srbije su razgovarali i sa Aleksandrom Mitrovićem i Nemanjom Matićem.

"Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj", naveo je selektor Tumbaković, Naredna destinacija biće mu Nemačka, gde će posetiti Mijata Gaćinovića, Filipa Kostića i Matiju Nastasića.

nastasić i milivojević
nastasić i milivojevićfoto: Fss.rs

"Nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju", istakao je Ljubiša Tumbaković.

Dodao je da su predstavnici Saveza do sada razgovarali sa više od 30 igrača.

"Sa nekima smo se videli u Beogradu i svi su veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih 10 dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju", rekao je Tumbaković.

ljubiša tumbaković
ljubiša tumbakovićfoto: Starsport©

Srbija će narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati 7. septembra protiv Portugala, dok će tri dana kasnije gostovati Luksemburgu.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track