Najnovije vesti

SPORTSKE IGRE MLADIH: Finale SIM u Splitu, učestvuje više od 1.000 školaraca (FOTO)
Foto: SIM Srbije Stefan Cvetković

SRBIJU PREDTAVLJA 30 SPORTISTA

SPORTSKE IGRE MLADIH: Finale SIM u Splitu, učestvuje više od 1.000 školaraca (FOTO)

Ostali sportovi

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM), koje će okupiti više od 1.000 dečaka i devojčica iz Srbije, BiH i Hrvatske, počinje sutra u Splitu i traje do 22. avgusta.

Srbiju će predstavljati 300 mladih sportista u 10 sportova, igraće se širom Splita, od čuvene hale Gripe, pa do terena u studentskom centru Kampus.

foto: SIM Srbije Stefan Cvetković

"I ove godine nastavili smo da se uspešno borimo za naš osnovni cilj, a to je da se duh Igara širi i da se borimo za svaki dečiji osmeh. Sport, igre i mladost ili sreća, izazov i motiv, su skraćenice koja simbolizuje mnogo, a ako stavimo sve to u naš okvir, dobijemo Sportske igre mladih. Deci učesnicima u Splitu želim da se druže, da steknu nove prijatelje, takmiče se i imaju mini letovanje. A na kraju i da uživaju na spektakularnoj ceremoniji zatvaranja Igara, koja će se po tradiciji održati na Rivi", izjavila je predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

foto: SIM Srbije Stefan Cvetković

Igre, kojima podršku daju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, i ove godine opravdale su očekivanja jer je, samo u Srbiji, učestvovalo više od 75.000 školaraca.

foto: SIM Srbije Stefan Cvetković

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...