UEFA ODREDILA SUDIJU ZA REVANŠ ZVEZDE I JANG BOJSA: Kontroverzni arbitar koji je obeležio vikend u Premijer ligi stiže u Beograd! (VIDEO)
Foto: AP

hit

UEFA ODREDILA SUDIJU ZA REVANŠ ZVEZDE I JANG BOJSA: Kontroverzni arbitar koji je obeležio vikend u Premijer ligi stiže u Beograd! (VIDEO)

Fudbal -

UEFA je odredila delioca pravde na revanš meču Zvezde i Jang bojsa u Beogradu.

Reč je o engleskom sudiji Entoni Tejloru koji se našao na udaru javnosti ovog vikenda. Naime, Tejlor je u derbiju Premijer lige između Arsenala i Liverpula u danu za nama dosudio jedan, blago rečeno, sumnjiv penal.

David Luiz je u šesnaestercu povukao sa leđa za dres Salaha, a sudija Tejlor je istog trenutka pokazao na belu tačku. Bilo je kontakta, ali pitanje je da li i za najstrožu kaznu. Deluje, veoma prestrogo. Pogledajte na sledećem videu od 5.50 i presudite sami.

- Taj penal je bio ključ utakmice, ali je izuzetno olako dosuđen. Ako se to računa pod držanje, mislim da nije bilo dovoljno za penal - rekao je trener Arsenala Emeri za faul koji Luiza.

- Bila je to refleksna situacija. Kada sam se okrenuo video sam da ga držim i samo sam sklonio ruku. Pričao sam sa Salahom i rekao mi je da nije osetio da ga držim i da zato nije pao. On je video da sam ga držao za dres, ali ne znam... Sudijama je teško tako da ne mogu da se žalim. Da igrate u XL dresu, onda bi se ovakvi penali dešavali stalno - rekao je Luiz posle meča.

Tejloru će na meču u Beogradu pomagati Geri Besvik i Adam Nun, dok je četvrti sudija Kris Kavanah. Za VAR su zaduženi Stjuart Atvel i Pol Tirni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track