PREOKRET PREKO NOĆI: Robert Prosinečki ostaje selektor Bosne i Hercegovine (FOTO)
Foto: Profimedia

POVUKAO OSTAVKU

PREOKRET PREKO NOĆI: Robert Prosinečki ostaje selektor Bosne i Hercegovine (FOTO)

Fudbal -

Poraz od Jermenije u Jerevanu Bosnu i Hercegovinu je udaljio od Evropskog prvenstva i ostavio je bez selektora, ali je 'preko noći' došlo do preokreta i Robert Prosinečki je povukao ostavku.

Robert Prosinečki podneo je ostavku na mesto selektora Bosne i Hercegovine nakon poraza od Jermenije u Jerevanu (4:2) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Na šest mečeva kvlaifikacija Zmajevi su doživeli tri poraza, a iako imaju „plan B“ u vidu baraža u Ligi nacija, Prosinečki je odlučio da se povuče sa mesta selektora.

„Razgovarao sam sa svima, da ne dužim. Kada sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EURO. Nismo u tome uspeli tako da podnosim ostavku i dajem priliku nekom drugom. Naslednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam selektor“, rekao je vidno razočarani Prosinečki na konferenciji za medije.

foto: AP

A onda je usledio preokret!

"Prosinečki ostaje selektor do kraja kvalifikacija", potvrđeno je portalu Sportske.ba. "Zapamtite, Bosna i Hercegovina će igrati na evropskom prvenstvu", optimistički je poručio jedan od čelnika fudbalskog saveza BiH.

Sportske.ba saznaju da su Elvedin Begić i Prosinečki posle utakmice imali otvoren sastanak. Nije bilo povišenih tonova, ali je predsednik Begić rekao kako neće dozvoliti da propadne ciklus.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track