KVALIFIKACIJE ZA EP

MITROVIĆ PRED LUKSEMBURG: Ovo je novi početak, krenuli smo od nule! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da se nacionalna selekcija nalazi tek na početku, iako je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrano već pet kola.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Luksemburga Miloša Bjelinića!

"Osećaj nije najlepši, ali ovo je opet neki novi početak, nov selektor... Krenuli smo od nule. Nijedan početak nije lak. Ostala je matematička šansa, ali, što je najgore, ništa više ne zavisi od nas. Nije lep osećaj, ostaje gorak ukus", rekao je Mitrović novinarima u Luksemburgu.

Srpski fudbaleri će sutra od 20.45 gostovati Luksemburgu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Treba iskoristiti utakmice do kraja da se još bolje upoznamo sa selektorom, shvatimo njegove ideje. Nemamo previše vremena i treba iskoristiti svaki trening da se uigravamo. Sledi posle baraž tako da imamo čemu da se nadamo i zašta da igramo", kazao je Mitrović.

Po njegovim rečima, poraz od Portugala u subotu nije poremetio atmosferu u reprezentaciji Srbije.

"Atmosfera je perfektna, sve je u najboljem redu. Nikad nije lako i lepo izgubiti. Svi smo razočarani. Ostao je gorak ukus jer je utakmica sa Portugalom bila veoma bitna, možda i odlučujuća u ovim kvalifikacijama", naveo je napadač engleskog Fulama.

On je rekao da motivacija ne nedostaje reprezentativcima Srbije pred duel sa Luksemburgom.

"Kada igrate za svoju zemlju i predstavljate svoj narod, nema potrebe za dodatnom motivacijom. Na svako okupljanje dolazite da date sve od sebe. Svi smo motivisani da izadjemo na teren i ostvarimo dobar rezultat, a to je u ovom slučaju pobeda. Nismo u zavidnoj poziciji, ali smo matematički i dalje u igri, imamo i plej-of Lige nacija, tako da...", rekao je Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track