NATHO ZADIVIO NAVIJAČE PARTIZANA Grobari složni: Ovakvog nismo imali od Moce!
Foto: Starsport©

TOP klasa

NATHO ZADIVIO NAVIJAČE PARTIZANA Grobari složni: Ovakvog nismo imali od Moce!

Fudbal -

Ako su navijači Partizana svojevremeno Portugalcu Moreiri prikačili titulu doktora fudbalske igre, šta li tek očekuje Bibrasa Natha.

Kapiten izraelske reprezentacije bio je pravi komandant igre crno-belih protiv AZ Alkmara, asistent, strelac, sve... Fudbaler plemenitog kova kakvi su nekada igrali na našim terenima, uz sve to fizički skoro besprekorno pripremljen sa odličnim brzinskim karakteristikama.

U četvrtak uveče sigurno je kupio naklonost stotina dečaka koji su došli da bodre crno-bele, ali i da pronađu svog fudbalskog idola kao što su njihovi očevi i dedovi imali Milana Galića, Vladicu Kovačevića, Mocu Vukotića, Peđu Mijatovića...

foto: Privatna Arhiva

Natho Tatko

- Srbija sigurno nije videla takvog igrača mnogo, mnogo godina. Natho je tip fudbalera kakav se mogao gledati za vreme velike Jugoslavije. Ako bih ga poredio sa nekim, onda je to ono što je svojevremeno radio Prosinečki. Mislim da je Moca Vukotić ipak bio malo ofanzivniji igrač od našeg Izraelca - priča bivši as i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

foto: Dragana Udovičić

Asistent Save Miloševića, iskusni stručnjak Milan Đuričić, umesto svog komentara o Izraelcu rekao je šta navijači pričaju posle duela sa Alkmarom:

- Natho je kod navijača postao poznat po nadimku Tatko, a to valjda nešto govori!

Pored Zorana Tošića, koji je predložio Natha stručnom štabu Partizana, najvažniju ulogu u transferu imao je menadžer Izraelca, naš čovek Dragan Milojević.

Čekali ga mesec dana

- Bambi je mnogo pomogao, jer ga je predložio i objasnio u klubu kakvog bi igrača dobili. Priča oko dolaska Natha u Partizan trajala je mesec dana, a zapravo je počela pre sedam meseci dogovorom o našoj saradnji. Upoznao sam ga preko Jagoša Vukovića, s kojim je igrao u Olimpijakosu. Bio je nezadovoljan statusom i tražio je način da raskine ugovor. Dolazak u Srbiju bila je opcija, ali sve je to bilo u drugom planu dok je imao obavezu prema Olimpijakosu. Da je ostao taj ugovor na snazi, dolazak u Partizan bio bi neizvodljiv posao - priča Milojević.

UEFA ga izabrala

NATHO U IDEALNOM TIMU

Prema statističkim parametrima na sajtu UEFA, najbolji igrač prvog kola je Kešeru iz Ludogoreca, dok je Natho na 19. mestu. Za Izraelca se našlo mesto u idealnom sastavu 1. kola.

Emilijano Martinez (Arsenal) - Anton Nedjalkov (Ludogorec), Kalum Čejmbers (Arsenal), Aksel Tuanzebe (Mančester junajted), Borna Barišić (Rendžers) - Bibras Natho (Partizan), Bakajoko Saka (Arsenal), Nikolo Zaniolo (Roma), Kevin Bua (Bazela) - Andraž Šporar (Slovan), Klaudiju Kešeru (Ludogorec).

Kurir sport / Dejan Petković

Foto: @Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track