ZVEZDA NA KROVU IZLEČILA RANE IZ VEČITOG DERBIJA: Milojević promešao sastav, crveno-beli preko Zmajeva do vrha tabele (VIDEO)
Foto: Starsport©

DEGENEK, BEN I VUKANOVIĆ ZA SLAVLJE DELIJA

ZVEZDA NA KROVU IZLEČILA RANE IZ VEČITOG DERBIJA: Milojević promešao sastav, crveno-beli preko Zmajeva do vrha tabele (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde kao gosti su savladali Voždovac 3:1 u odloženoj utakmici trećeg kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su se pobedom "na krovu" oporavili od poraza u 161. "večitom derbiju" i popeli na vrh tabele. Istina, lidersku poziciju dele sa TSC-om, sa po 21 bodom, s tim da aktuelni šampion i dalje ima meč manje.

Voždovac je ostao na devetom mestu sa 11 bodova.

Trener Zvezde Vladan Milojević "promešao" je sastav u odnosu na onaj protiv Partizana, pa je promenio čak šestoricu prvotimaca. Među "najboljih 11" ponovo su bili samo Borjan, Degenek, Pankov, Gobeljić i Marin. Ponovo nije bilo mesta za Garsiju, a u timu se posle duže vremena i propalog transfera u Katar vratio Ben.

i trener "zmajeva" Radomir Koković nije mogao da računa na Bošnjaka, Devića, Hajdina, Mihajlova...

foto: Printscreen

Zvezda je od starta krenula agresivno s namerom da što pre slomi otpor rivala. Mreža Voždovca zatresla se već u petom minutu, kada je Benov pogodak poništen zbog ofsajda, ali je samo šest minuta kasnije bilo 0:1. Marin je izveo prekid, "zmajevi" su zaboravili Degeneka, koji je usamljen sa šest metara poslao loptu u mrežu.

Kada je u 26. minutu Ben duplirao vođstvo crveno-belih, posle kornera Marina i asistencije Pankova glavom, mnogi su pomislili da je pitanje pobednika rešeno.

Ipak, "zmajevi" se nisu predavali. Već u 30. minutu uspeli su da prepolove zaostatak. Lacickas je odlično centrirao sa levog krila, Mašović se iskrao Gobeljiću i iz neposredne blizine savladao Borjana.

Mogao je Voždovac i do izjednačenja u 37. minutu. Nišić je sjajno proigrao Zličića, koji je obišao Borjana, a onda promašio prazan gol!

Takav promašaj Zvezda ne prašta. Nedugo pošto su se igrači vratili iz svlačionica Vukanović je vratio svom timu "plus dva" i postavio konačan rezultat. Gajić je "probio" Lacickasa po levom krilu i poslao loptu pred gol, gde je Vukanović pored svog čuvara sa šest metara poslao loptu u mrežu za konačnih 3:1.

"Zmajevi" nisu imali snage da u nastavku pruže jači otpor, pa su crveno-beli rutinski priveli meč kraju i sa "krova" odneli ceo plen.

Zvezda u subotu u desetom kolu Superlige dočekuje Mačvu, a dan kasnije Voždovac, takođe kod kuće, igra sa Inđijom.

TOK MEČA:

1 / 12 Foto: Starsport©

KRAJ 1:3!

86. minut - Krstović umesto Tomanea.

83. minut - Igra se u sporom ritmu, Zvezdi odgovara rezultat, "zmajevi" nemaju snage da zaprete.

78. minut - Red je da se odmori kapiten Marin. Zamenio ga je Ivanić, a traku je preuzeo Borjan.

68. minut - Strelac trećeg gola za Zvezdu Vukanović je izašao i ustupio mesto Simiću. Odmah zatim je usledila i izmena kod "zmajeva", Krasić je ušao umesto Mašovića.

65. minut - Pokušaj Petrovića iz daljine - pored gola Voždovca.

61. minut - Druga izmena kod Voždovca, ušao je Cvetičanin umesto Stanisavljevića.

61. minut - Velika šansa za Zvezdu. Marin je maestralno izbacio Bena samog pred golmana Voždovca, koji je uspeo da skine zicer napadaču crveno-belih.

Bakljada "Delija"

58. minut - Izmena kod domaćina, Zličić je ustupio mesto Gjorgijevskom.

55. minut - Gobeljić propušta veliku priliku. Marin je proigrao Bena, a on Gobeljića, koji je ušao u kazneni prostor po desnoj strani, a onda šutirao pored gola.

52. minut - 1:3 - VUKANOVIĆ! Gajić je "probio" Lacickasa po levom krilu i poslao loptu pred gol, gde je Vukanović pored svog čuvara sa šest metara poslao loptu u mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:2

45. minut - Još jedan opasan napad domaćina završen je nepreciznim udarcem Nišića.

44. minut - Ponovo je Marin izveo prekid i ponovo stvorio šansu. Ovaj put Vukanović je glavom poslao loptu pored gola.

37. minut - Velika šansa za Voždovac! Nišić je sjajno proigrao Zličića, koji je obiša Borjana, a onda promašio prazan gol!

30. minut - 1:2 - MAŠOVIĆ! Lacickas je odlično centrirao sa levog krila, Mašović se iskrao Gobeljiću i iz neposredne blizine savladao Borjana.

28. minut - Nikolić je izveo slobodan udarac, preko živog zida, ali je pogodio spoljnji deo mreže.

26. minut - 0:2 - BEN! Kao i kod prvog gola, i sada je prekid (korner) izveo Marin, Vukanović je glavom sa prve stative poslao loptu pred gol, gde Benu nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

15. minut - Prvi ozbiljan napad domaćina, ali Mašović ga nije realizovao.

11. minut - 0:1 - DEGENEK! Marin je izveo prekid, "zmajevi" su zaboravili Degeneka, koji je usamljen sa šest metara poslao loptu u mrežu.

6. minut - Šut Bena sa više od 20 metara - preko gola.

5. minut - PONIŠTEN GOL ZVEZDI! Ben je zatresao mrežu Voždovca, a sudija Nikolić je na asistenciju pomoćnika poništio pogodak zbog ofsajda.

foto: Printscreen

1. minut - Utakmica na krovu je počela.

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević promenio je čak šestoricu igrača iz startne postave sa 161. večitog derbiju. U timu su opet samo Borjan, Degenek, Pankov, Gobeljić i Marin. Ponovo nema Garsije, a u timu je posle duže vremena Ben.

Domaći trener Koković ne računa na Bošnjaka, Hajdina i Devića.

VOŽDOVAC: Ilić – Lacickas, Mikić, Purtić, Daničić – Nikolić, Nišić - Stanisavljević, Stojčev, Mašović – Zličić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić – Kanjas, Petrović – Ben, Marin, Vukanović – Tomane.

Zvezda je trenutno četvrta na tabeli sa 18 bodova iz sedam utakmica, dok je Voždovac deveti sa 11 bodova iz osam mečeva.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track