PARTIZAN ZAHTEVA ODGOVOR: Da li postoje pritisci u delegiranju sudija za utakmice u prvenstvu Srbije?! CRNO-BELI posebno prozvali Igora Radojčića!
Foto: Starsport©

TIm iz Humske ogorčen

PARTIZAN ZAHTEVA ODGOVOR: Da li postoje pritisci u delegiranju sudija za utakmice u prvenstvu Srbije?! CRNO-BELI posebno prozvali Igora Radojčića!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom dešavanja u 11. kolu Superlige Srbije.

Tim iz Humske je ogorčen suđenjem posebno na utakmicama u Kruševcu (Napredak - Crvena zvezda) i Beogradu (Partizan - Voždovac).

"FK Partizan, nakon još jednog turobnog i tmurnog fudbalskog vikenda, koristi ovu priliku da istakne svoju ogorčenost i izrazi najozbiljniji protest usled hroničnog, kontinuiranog i malicioznog postupanja sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa njegovom sudijskom komisijom.

Nije protekao ni dvocifreni broj kola tekućeg šampionata a već se sudijske greške, koje se nedvosmisleno graniče sa nepočinstvom, broje visokim dvocifrenim brojem.

Za sve to vreme, sudijska komisija FSS u svom članstvu ima čoveka u sukobu interesa. Igor Radojčić, koji je do podne član sudijske komisije a od podne službeni komentator jedne sportske tv stanice, ujedno je i delegirani član ispred FSS u Komisiji za uvođenje VAR tehnologije.

FK Partizan nastoji da sportski i časno, jer drugačije i ne ume, osvaja ili gubi bodove na fudbalskom igralištu. Nekada to čini tako trijumfalno da mu protivnik ne šutne u okvir gola a nekad bodove gubi usled upitnih situacija, neverovatnih sticaja okolnosti ili svoje ne uvek tako dobre igre. FK Partizan, dakle, zna i kako se osvaja titula ali i kako se gube bodovi."

Aktuelni vicešampion Srbije je zbog toga uputio UEFA dopis kako bi ukazao na prevelik broj grešaka arbitara u Srbiji.

"Ne možemo ostati nemi usled već sada teško brojivih situacija koje prete da ozbiljno ugroze regularnost takmičenja. Sledstveno tome, obratili smo se dopisom uz prateću dokumentaciju sudijskoj komisiji UEFA u nameri da skrenemo pažnju na preveliki broj i učestalost sudijskih grešaka u srpskom fudbalu.

Ujedno, FK Partizan zahteva odgovore od sudijske komisije FSS na pitanje postoje li pritisci u delegiranju sudija za utakmice u domaćem šampionatu. Ukoliko ova komisija ne bude odgovorila na ovo pitanje ili bude negirala postojanje pritisaka, FK Partizan tada drži da onda ova komisija svoj posao ne obavlja stručno, profesionalno i po pravilima službe. U tom slučaju, očekujemo da svi članove ove Komisije hitno podnesu ostavke a, ukoliko to ne učine, zhatevaćemo smenu kompletne sudijske komisije FSS i izbor ljudi od kredibiliteta, ugleda i objektivnog postupanja u ovoj najsenzitivnoj stvari u domaćem takmičenju."

Na kraju, Partizan pozdravlja odluku FSS da ponovo pokrene odluku o uvođenju VAR sistema.

"Najzad, ali ne i na posletku, FK Partizan želi da čestita Fudbalskom savezu Srbije koji je, nakon skoro tri godine brojnih i nedvosmislenih grešaka na štetu našeg kluba, ponovo doneo odluku iz marta ove godine o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal. FK Partizan, međutim, zahteva od Komisije za uvođenje VAR tehnologije da najhitnije izađe sa konkretnim predlozima i tačnim a ne okvirnim rokovima u kojima će biti moguće sprovesti u delo ovu inicijativu FK Partizan.

Duboko držimo da su ove mere prva i urgentna brana od daljeg urušavanja ozbiljno poljuljanog ugleda domaćeg prvenstva."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track