ALEKSANDAR KOLAROV: Mislim da zaslužujemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo!
Foto: Starsport

KONFERENCIJA

ALEKSANDAR KOLAROV: Mislim da zaslužujemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo!

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da misli da nacionalni tim zaslužuje da se plasira na Evropsko prvenstvo i izrazio je nadu da će se to dogoditi.

"Nismo još matematički mrtvi u kvalifikacijama, ali će biti jako teško. Tu je i baraž, na papiru smo bolji od Norveške, ali nezahvalno je govoriti jer je daleko, ima još do toga. Mislim da zaslužujemo i nadam se da ćemo otići na Evropsko prvesntvo", rekao je Kolarov novinarima posle okupljanja reprezentacije u Staroj Pazovi.

Srbija ima male šanse da kroz kvalifikacije prodje na Evropsko prvenstvo, ali u martu sledi plej-of Lige nacija, gde trijumf donosi plasman.

Poraz od Portugala u septembru je mnogo toga rešio, a Kolarov je naveo da veruje da je srpski tim u tom duelu osetio da ima kvalitet.

"Ko se razume u materiju može da vidi da smo imali grešaka protiv Portugala, ali i da smo, po mom mišljenju, dosta zadataka izvršili i moglo je da ide drugim tokom da nismo primili gol u poslednjih par minuta prvog poluvremena. Osetili smo da imamo kvalitet i da možemo da pružimo ono što se od nas očekje", kazao je Kolarov.

On je dodao da ne zna prave razloge za neuspehe nacionalnog tima u prehodnih nekoliko kvalifikacija za kontinentalne šampionate.

"Naročito u evropskim kvalifikacijama smo posle dve-tri utakmica ispadali iz realnih šansi za plasman. Da znam prave razloge, ne znam, to je za dublju analizu. Godinama sam tu i garantujem da htenje i zalaganje nisu falili.

Fudbalski su razlozi, nismo bili na potrebnom nivou u nekim utakmicama, na terenu nismo bili na nivou, to je jedino merilo", rekao je Kolarov.

Srbija će u četvrtak igrati prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, a potom joj u ponedeljak sledi i kvalifikaciona sa Litvanijom.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track