NATERALI SMO ALBANCE DA POKAŽU PRAVO LICE: Ovo je reakcija predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića na dešavanja na Jarinju
Foto: Starsport©

IMA I NEŠTO DOBRO U SVEMU

NATERALI SMO ALBANCE DA POKAŽU PRAVO LICE: Ovo je reakcija predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića na dešavanja na Jarinju

Fudbal -

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović pronašao je i nešto pozitivno u današnjim događajima na administrativnom prelazu Jarinje.

Ekspedicija Zvezde nije puštena na Kosovo, a trebalo je da crveno-beli igraju Kup utakmicu sa Trepčom.

"Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija. Sada imamo jake argumente u raznim medjunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda", kaže Mijailović i dodaje:

"Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobedjivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani".

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track