ČESI ŠOKIRALI ENGLEZE: Gordi Albion pao u Pragu! Francuzi jedva na Islandu, Turci slomili Albance tek u 90. minutu (VIDEO)
Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

ČESI ŠOKIRALI ENGLEZE: Gordi Albion pao u Pragu! Francuzi jedva na Islandu, Turci slomili Albance tek u 90. minutu (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacija Češke pobedila je Englesku u Pragu 2:1 (1:1) u Grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Domaćin je iznenadio "gordi Albion", naročito kada se zna da je njihov prvi susret u ovom ciklusu završen pobedom Engleske od čak 5:0.

Da sve bude gore po Čehe, gosti su večeras poveli već u petom minutu golom Kejna iz penala. Međutim, Englezi su slavili samo četiri minuta, dok Brabec nije doneo izjednačenje.

Trijumf Česima i veliku radost doneo je Ondrašek u 85. minutu.

Englezima je ovo prvi poraz u kvalifikacijama posle deset godina!

U drugom večerašnjem meču Grupe A Crna Gore i Bugarska su odigrale bez golova, pa sada tabela izgleda ovako: Engleska 12 bodova (pet mečeva), Češka 12 (šest mečeva), tzv. Kosovo osam bodova (pet mečeva), Crna Gora i Bugarska po tri boda (po šest mečeva).

U ponedeljak se sastaju: Bugarska - Engleska i tzv. Kosovo - Crna Gora.

Francuska je posle mnogo muka kao gost savladala Island 1:0. Jedini gol postigao je Žiru iz penala u 66. minutu. Svetski šampion je bio oslabljen neigranjem Pogbe i Mbapea, ali je ipak uspeo da zabeleži očekivanu pobedu.

Francuzi imaju 18 bodova i dele prvo mesto u Grupi H sa Turskom, koja je kao domaćin "slomila" Albaniju tek golom Tosuna u 90. minutu - 1:0.

I Andora je slavila minimalnu pobedu, protiv Moldavije, za prve bodove u ovom ciklusu.

Frnacuska i Turska su blizu odlaska na EP, jer su Islandu pobegli šest koraka, dok su otpisani Albanija (devet bodova), Andora i Moldavija (po tri boda).

U utorak Francuska dočekuje Tursku, a igraju i Island - Andora i Moldavija - Albanija.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track