Robi: Moramo biti pravi ne zanima me Naftan

Zvezda spremna za revanš

Robi: Moramo biti pravi ne zanima me Naftan

Fudbal -
Mnogo smo analizirali Naftan i sigurno je da znamo sve njihove vrline i mane, ali sutra sve ipak zavisi samo od nas. Ovde se pravi fama kao da su oni slavili u prvom meču, kaže trener Zvezde

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da ga ne zanima kako će Naftan odigrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko njegov tim bude pružio igru iz prvog poluvremena utakmice u Belorusiji.

Crveno-beli su u prvom meču slavili sa 4:3, nakon što su posle prvih 45 minuta imali 3:0.

"Mnogo smo analizirali Naftan i sigurno je da znamo sve njihove vrline i mane, ali sutra sve ipak zavisi samo od nas. Ne zanima me kako će oni da odigraju ako mi budemo na pravom nivou", rekao je Prosinečki konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.On je priznao da je svestan grešaka koje je ekipa napravila u drugom poluvremenu prvog meča i dodao da mu se ne sviđa što je stvorena atmosfera kao da je Zvezda izgubila tu utakmicu.

"Mi smo pobedili tamo sa 4:3, a ovde se pravi fama kao da su oni slavili. U prvom poluvremenu smo odigrali fenomenalno, ali ne treba zaboraviti da mi još nismo u takmičarskom ritmu. Smeta mi i to što se posle samo jedne greške priča da Krneta i Maksimović nisu igrači za Crvenu zvezdu. Zaista verujem da imamo dobru ekipu, najbolju u Srbiji, igrači su mladi i kroz utakmice će postati sve bolji", naglasio je Prosinečki.

Zvezdin trener ističe da mu nije posebno bitno što su Belorusi poslali "protestno pismo" u sedište UEFA, u kojem se žale na suđenje u prvom meču.

"Očekujem veliku podršku publike u beogradskoj premijeri u novoj sezoni", poručio je on.

Zvezdinih startnih 11 biće isti kao u Belorusiji, a Prosinečki se nadu skorom uključivanju u tim Elija Babalja.

"Babalj ima kvalitet, ali mu je potrebno vreme. Nadam se da će biti registrovan za narednu rundu".

Darko Lazović je istakao da je važno da Zvezda na pravi način uđe u utakmicu i da u tom slučaju neće biti problema.

"Važno je da otvorimo utakmicu kao u Belorusiji. Moramo da izbegnemo padove u igri i ubeđen sam da ćemo zabeležiti pobedu i proći dalje" poručio je Lazović.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Naftana igra se sutra od 20.30 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja