Pešić otišao, Lazić i Gurović treneri Zvezde

Čović prelomio

Pešić otišao, Lazić i Gurović treneri Zvezde

Košarka -
Umesto Pešića koji želi da se posveti radu sa Nemcima Zvezdu će voditi Milivoje Lazić i Milan Gurović

Predsednik Košarkaškog Kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović, rekao je na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu, da je saradnja sa trenerom Svetislavom Pešićem okončana, iako je deo duga kluba prema trofejnom stručnjaku izmiren, a da će ekipu u narednoj sezoni voditi Milivoje Lazić i Milan Gurović, kao njegov asistent.

"Posle razgovora je doneta zajednička odluka da on ne bude više trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub. Sa Pešićem je raskinut ugovor koji je prošlog leta potpisan na dve plus jednu sezonu", rekao je Čović. Predsednik Zvezde je rekao da su kontakti sa Lukom Pavićevićem postojali.

Tačno je da postoje kontakti i razgovori sa Lukom Pavićevićem, ali od danas je Lazić prvi trener ekipe. Ako može da dođe do promene u pregovorima bićete obavešteni", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu. Čović je dodao da je cilj crveno-belih u narednoj sezoni borba za prvo mesto u svim takmičenjima. "Očekujemo da nam država ove godine pomogne i da se nastavi projekat izgradnje hale. Ne tražimo ništa što je van zakona, svi računi Crvene zvezde su deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade", kazao je Čović.

Predsednik crveno-belih je rekao da ne dolazi u obzir privatizacija Zvezde i da će u slučaju takvih nagoveštaja on prvi obavestiti javnost i napustiti klub. Zvezda je juče potpisala dvogodišnji ugovor sa krilnim igračem Markom Simonovićem, a potrebno joj je još četiri do pet igrača.

"Ne mogu da pričam o imenima jer bi onda neko drugi mogao da dođe do njih pre nas, ali biće svakako interesantno", rekao je Čović. Crvena zvezda će pripreme za narednu sezonu početi 5. avgusta, a planom priprema je predviđeno da se bazične pripreme obave za Zlatiboru. od 12. do 26. avgusta.

Ko je nov trener Zvezde?

Milivoje Lazić je od 1998. do 2010. radio u FMP-u, prvo kao trener mlađih kategotija, a potom kao pomoćnik u prvom timu. Jednu sezonu bio je pomoćni trener Partizana, da bi 2011. bio postavljen za šefa struke u FMP-u. Ipak, seniorski debi nije dočekao, s obzirom da je došlo do saradnje Zvezde i kluba iz Železnika, pa je Lazić postavljen za Pešićevog prvog pomoćnika. Leto 2009. je proveo radeći sa Dušanom Ivkovićem u reprezentaciji Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track